Как да се справим с два пакостливи мишока, които много

...
Как да се справим с два пакостливи мишока, които много
Коментари Харесай

"Миш и Маш" - детска книжка от Анита Тарасевич

Как да се оправим с два пакостливи мишока, които доста обичат да вършат бели?

Страх ли те е от мишки, благо дете? Мога да ти кажа вълшебната дума, която ще ги прогони далеко. Но преди този момент ще ти опиша една радостна история в рими, за която художничката Надежда Кацарова е нарисувала чудесни илюстрации – история за два напълно нестрашни мишока Миш и Маш, които в миналото живееха на моя етаж. Да, в действителност живееха на моя етаж! Затова знам чудесно какви пакости вършеха и по какъв начин с белите си дразнеха всички... Бяха толкоз самонадеяни, че даже и един котарак не съумя да ги стресне!... Е, правилно, че котаракът беше много остарял и изтощен... Но дано не издавам всичко... А да разгърнем дружно книжката за Миш и Маш и да почетем...



Очаквайте „ Миш и Маш “ от 21 май!


„ Миш и Маш “ ще бъде в книжарниците от 21 май и датата не е определена инцидентно. Така занимателната история става част от Дни на българската книга, които ИК „ Хермес “ организира за пета поредна година от 11 до 24 май. Освен с разнообразни игри, промоции и изненади за читателите, издателството отбелязва интервала сред тези две знакови дати с публикуването на книги на български създатели всяка седмица. Детската история от Анита Тарасевич ще зарадва най-малките читатели в границите на Дните на българската книга.
Официалната премиера на книгата ще съвпадне с различен прекрасен празник - Деня на детето. На 1 юни от 15,00 часа в НДК, Мраморно предверие, Анита Тарасевич и художничката Надежда Кацарова ще се срещнат с дребните читатели и ще ги поведат на едно занимателно цветно странствуване в света на пакостливите мишоци Миш и Маш. Смях, игри и прелестно въодушевление чакат деца и родители, а събитието ще бъде част от Софийски интернационален книжовен фестивал за деца и младежи 2019 година

За създателя

Анита Тарасевич е родена в град Пловдив. Автор е на стихосбирката „ Паметта на всяка капка “, детската книга „ Джуджето Джу и други секрети “.
През 2012 година излиза дебютната й книга с разкази – „ Невинни девойки “, а през 2013 година – сборникът с разкази „ Любовни заклинания “.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР