Как да се предпазим от грипа разкриват инфекционистите, които дадоха

...
Как да се предпазим от грипа разкриват инфекционистите, които дадоха
Коментари Харесай

Експертите разкриха как да се пазим от грипа

Как да се предпазим от грипа разкриват инфекционистите, които дадоха следния коментар за настоящето положение на здравето на българите.

Грипът към този момент настава и епидемията е обхванала 2/3 от страната. Стотици нашенци към този момент са на легло и посрещат края на месец януари с кашлица, болки в мускулите и висока температура. Симптомите на инфлуенцата, от който и да е вид, са идентични. Заразата се предава извънредно елементарно, а инкубационният интервал е относително къс. Освен, че се прихваща по въздушно-капков път, вирусът вирее отлично и върху повърхности.

Грипът поваля внезапно, внезапно и единствено в границите на няколко часа от първото неразположение човек към този момент не може да стане от леглото. Следват болки в мускулите, а даже и в костите, главоболие, висока температура, съпроводена и от повръщане, кашлица и хрема. Усложненията настъпват при недобро лечение, както и при деца и хора с хронични болести и най-често водят до бронхит и пневмония.

Как да се предпазим от грипа?

Въпреки всенародното разбиране, че денонощното дъвчене на чесън, лук и мазането с камфор, са отлични лечители, в действителност те не пазят от прихващането на болестта. Срещу нея работят главно изолацията от публични места, а при неотложно разбъркване с маси хора в магазини, аптеки и градски превоз, е належащо слагането на маска и ръкавици, с които да се заобикаля пипането на лицето.

Маските се продават на всички места и костват стотинки, само че оптималното време за действието им против бацилите е едвам 15-20 минути. При намокрянето от изпаренията тя не защищава.

Инфекционистите припомнят и че честото миене на ръцете със сапун и използването на дезинфектант са наложителни в изискванията на грипна зараза, а за препоръчване – и преди настъпването й. Важно е при разболяване да се направи консултация с доктор, тъй като инфлуенцата постоянно води до затруднения и се постанова банкет на антибиотици.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР