Как да се намалят катастрофите - това беше темата на

...
Как да се намалят катастрофите - това беше темата на
Коментари Харесай

Близки на загинали при катастрофи искат по-високи наказания

Как да се понижат злополуките - това беше тематиката на кръглата маса, в която присъединяване взеха както властта, по този начин и пътните специалисти и близки на починали. А основният прокурор и вътрешният министър влязоха в нов спор за положението на Министерство на вътрешните работи, показва.

На 19 юли 2021 година 8-годишната Моника от пазарджишкото село Братаница е блъсната на пешеходна пътека и умира на място. Зад кормилото се оказва чиновник на Министерство на вътрешните работи.
Година по-късно съдът дава условна присъда на причинителя.

Село Братаница се подвига на митинг и иска правдивост.

“Според мен няма такова правораздаване - едни да ги хващат, другите да ги пускат. Ако ние нещо сме създали, незабавно ни хващат и незабавно стартират за една кокошка или едно куче да има закони, обаче за децата - няма ”, сподели Блага Стоименова, майка на починалата Моника.

Блага се надява, само че не има вяра причинителят да получи ефикасна присъда. Но упорства за по-тежки санкции. За да няма други почернени родители като нея. От Министерство на вътрешните работи са подготвени със законодателни промени. 

“Амбицията ни, битката ни е тези ограничения да дадат резултат, само че тези резултати няма да дойдат в границите на месеци. Нека да не ги чака българското общество ”, сподели вътрешният министър Иван Демерджиев

Макар да признава че в този момент с Министерство на вътрешните работи се работело по-добре, основният прокурор още веднъж разкритикува полицията

“МВР е в будна кома. Даже не бих споделил дали е будна. И това се вижда от българските жители ”, съобщи Иван Гешев .

“МВР е будно, а не е будна кома. Министерство на вътрешните работи се чисти . В Министерство на вътрешните работи текат оздравителни процеси. Нека основният прокурор да огледа личната си институция ”, отговори от своя страна вътрешният министър. 

Първите стъпки към модернизацията на полицейските чиновници към този момент са направени. Има още какво да се желае, призна силовият министър.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР