Как да се лекуваме със зелени орехчета? Отговорът на този

...
Как да се лекуваме със зелени орехчета? Отговорът на този
Коментари Харесай

Как да се лекуваме със зелени орехчета – ползи и рецепти

Как да се лекуваме със зелени орехчета? Отговорът на този въпрос е – по доста способи. Сега ще разгледаме 4 от най-известните метода. Това са – ликьор от зелени орехчета ; смес от зелени орехчета ; сладко от зелени орехчета ; зелени орехи с мед. Но преди да разгледаме по-подробно четирите метода, направени въз основата на млади зелени орехчета, дано да разгледаме изгодите, които ще имаме за нашия организъм.

С какво са потребни младите зелени орехчета?

Зелените орехчета се събират нормално през месец Юни (от средата на Май до края на Юни). Събираме ги, когато доближат 2-3 см и са към момента меки и млечни. Зелените орехчета съдържат доста витамини, органични киселини, йод, флавоноиди, етерични масла, Омега-3 мастни киселини и доста детайли, като кобалт, калций, калий, фосфор, магнезий, желязо и други. Съдържанието на витамини е огромно, като по-важните са витамините от група Б (Б1, Б2, Б3, Б8), витамин С, витаминит Е, витамин К, витамин PP.

Ползите от приема на зелени орехчета под друга форма са доста, като по-важните са:

  • Пречиства организма
  • Изчиства тялото от паразити и глисти
  • Бори се с преумората и мускулните схващания
  • Укрепва изцяло имунитета
  • Подобрява зрението
  • Подпомага болесттите свързани с щитовидната жлеза
  • Подпомага работата на стомаха
  • Пречиства черния дроб и кръвта

Какво можем да създадем от младите зелени орехчета?

Ликьор от зелени орехчета – по какъв начин да се лекуваме със зелени орехчета

Ликьор от зелени орехи

Можем да създадем ликьор от зелени орехчета по доста способи. Една от рецептите е:

1 литър домашна ракия (как да извършите неповторима билкова ракия вижте тук)
40 броя зелени орехчета
1 кг захар

Нарязваме зелените орехчета на ситно и ги слагаме в огромен буркан. Заливаме ги с ракията и ги слагаме на слънце за към 7-8 седмици. След това прецеждаме отварата и прибавяме захарта. Прецеждаме добре течността през филтърна хартия или двойна марля и пълним в бутилки.

Можем да пием по 1 чашка от ореховия ликьор (като аперитив), който ще ни вдигне имунитета и ще ни е от изгода за белия дроб и метаболизма, а също по този начин ще ни пази от бронхит, язва и болки в стомаха.

Съвет: Ако страдате от базедова болест, нараснало съсирване на кръвта, хипертиреодизъм или от псориазис, не е желателно да консумирате ореховия ликьор.

Тинктура от зелени орехчета – по какъв начин да се лекуваме със зелени орехчета

Рецептата за смес от зелени орехи е следната:

1 литър 70% алкохол
30 броя зелени орехчета

Нарязваме младите орехчета на ситно и ги слагаме в буркан. Заливаме със спирта и оставяме да престои към 2 седмици, на стайна температура. Прецеждаме през двойна марля или филтърна хартия и одобряваме по 3 пъти дневно, по 1 супена лъжичка (след хранене).

Тинктурата от млади зелени орехчета оказва помощ при бъбречни болести, щитовидната жлеза, нарушавания на нервната система, диабет, срещу паразити, при проблеми с кръвта.

Сладко от зелени орехчета – по какъв начин да се лекуваме със зелени орехчета

Сладкото от зелени орехи е великолепно

Рецептата за сладко от зелени орехи е следната:

2 чаени чаши вода
80-90 броя дребни зелени орехчета
1 кг захар – 1 чаена лъжичка лимонтузу   – 2 пръчки канела

Измиваме добре орехчетата и вършим дупки на няколко места благодарение на шишче. Накисваме ги в студена вода за 6-7 дни, като сменяваме водата 3-4 пъти. След това измиваме зелените орехчета и ги слагаме в тенджера с вода. След като кипнат, изливаме водата и прибавяме нова вода и отново чакаме да кипне.

Общо кипваме 3-4 пъти. Сваряваме гъст захарен сироп от водата, захарта и канелата. След като се сгъсти добре, оставяме да се охлади и прибавяме прецедените зелени орехчета . Слагаме сместа да кипне, като отпенваме непрекъснато.

Махаме тенджерата от котлона и оставяме за 1 нощ да престои. На другия ден още веднъж варим на котлона, а като кипне – прибавяме лимонената киселина. Готовото сладко от зелени орехчета изсипваме в сухи и затоплени буркани и ги затваряме хубаво.

Зелени орехи с мед

Рецептата за зелени орехи с мед е следната:

1 кг пчелен мед
40 броя зелени орехчета

Измиваме зелените орехи добре и ги подсушаваме. Разрязваме ги на четвъртинки и ги прехвърляме в подобаващ стъклен съд. Заливаме с меда и оставяме да престоят на мрачно и хладно за към 1 месец.

Получаваме мрачен сироп , който ще ни бъде потребен за положителната работа на щитовидната жлеза, срещу бронхит, ще повишим имунитета, работи добре срещу анемия и спомага за по-бързото зарастване на рани и за усъвършенстване на нашето зрение.

Приемаме по 1 чаена лъжичка, 3 пъти дневно преди ястие.

Така приключваме нашата публикация за това по какъв начин да се лекуваме със зелени орехчета. Използвайте силата на природата, с цел да бъдете здрави!

Най-добрите билки в България – Топ 10 ранглиста

Най-добрите билки в България: Лечебните свойства на някои растения са били известни още преди повече от 5000 години в земите на Асирия, Египет, Индия и Китай. В своите писания учени от древността оставят информация за билките, употребени по тяхно време: римският лекар Гален (129 – ок. 201), създателят на гръцката медицина Хипократ (460 – ок. 370 пр.н.е.), Диоскорид (1 век), таджикския доктор и учен Абу Али Ибн Сина – Авицена. Съществуват сведения…


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР