Как да се гарантира свързаност и интернет достъп във всички

...
Как да се гарантира свързаност и интернет достъп във всички
Коментари Харесай

Цветелина Пенкова с ключови срещи на високопоставен форум на ООН в Африка за управление на интернета

Как да се подсигурява съгласуваност и интернет достъп във всички елементи на света? Към момента към 3 милиарда души към момента нямат достъп до онлайн пространството. Това са единствено част от тематиките, които бяха разисквани на 17-тото издание на годишната конференция „ Форум за ръководство на интернета “, проведена от Организация на обединените нации, която се организира в Адис Абеба, Етиопия. Евродепутатът от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Цветелина Пенкова организира основни срещи с високопоставени водачи на форума. В Адис Абеба разговаряха министри, депутати от целия свят, представители на международни водещите компании в технологиите и науката и представители на неправителствени организации.

С Натаниел Фатик, дипломат по киберпространството и цифрова политика към Държавния департамент на Съединени американски щати, Цветелина Пенкова разиска съдействието сред Европейски Съюз и Съединени американски щати. Винтън Грей Церф, вицепрезидент в Гугъл и „ бащата на интернета ”, подчертава върху обществените измерения на интернета и потребност от сериозно мислене предвид на големия размер на данни и информация, до които имаме достъп през днешния ден.

Изпълнителният шеф на ICANN, ГордонМарби, съобщи, че с цел да продължи световната съгласуваност и напредък, би трябвало да се ангажират всички заинтригувани страни.

Цветелина Пенкова се срещна с парламентаристи от над 15 африкански страни – Зимбабве, Кения, Малави, Гана, Танзания, Нигерия, Гамбия, Замбия, Ботсвана, Камерун, Джибути, Уганда. След диалозите с тях беше уверена: „ Диалогът е основен за дейно съдействие и действителни резултати. “

Представителите от Африка споделиха какъв брой е значимо партньорството с Европейски Съюз - техническата и финансова поддръжка от европейските стратегии. Изразиха и терзания, че стратегиите и финансирането не са съобразени с съответните потребности по места и не реализират резултати, потребни и нужни на хората и стопанската система.

„ 70% от популацията в Африка има достъп до интернет, едвам 25% го употребява.

Липсват информация и образования, манипулира се онлайн информацията, изобилстват подправени вести, липсва съответно законодателство в африканските страни, има голям брой кибер-атаки “, тези проблеми посочи Цветелина Пенкова след присъединяване си в конференцията.

„ Срещите ми с сътрудниците от Африка ще продължат и след края на форума – да, имаме какво да споделим като опит и експертиза. Често означаваме, че въздействието на Европейски Съюз в световен аспект понижава. На най-значимия международен интернет конгрес участваха над 1000 участници от целия свят. От Европейски Съюз имаше един министър. За мен беше чест да съм част от делегацията от Екологичен потенциал, дружно с още 8 други евродепутати. За да имаме действително значение за Африка, е нужно да присъстваме на място – 1 министър, 0 комисари и 9 евродепутати са извънредно незадоволително за задачите и упоритостите, които Европейски Съюз си слага “, обобщи евродепутатът.

С ръководещия посолството на Република България в Етиопия, Тодор Витев, евродепутатът Цветелина Пенкова разиска дипломатическите връзки сред България и Етиопия, които датират от 60-те години на предишния век. Той прави големи старания, макар че е единственият български посланик в страната, с цел да запази българската база в Етиопия, която сега не се поддържа. Причината е липса на финансиране и личен състав. Започнали са диалози за дълготрайно отдаване чартърен на свободните пространства на посолството за потребностите на Делегациите на Европейски Съюз в Етиопия. Така ще се подсигурява поддръжката на българската благосъстоятелност.Частта от посолството, нужна на България, ще продължи да действа и има капацитет да се трансформира в център на доста европейски срещи. „ Тези старания на наши дипломати зад граница би трябвало да се признават и почитат. Поех ангажимент към Тодор Витев да спомагам за реализирането на този план “, ангажира се Цветелина Пенкова.

В мейла за платените влиза фотография на SnD и линк с този текст в самото прессъобщение

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал: https://www.socialistsanddemocrats.eu/
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР