Как да се бори запрашеността на въздуха от строително –

...
Как да се бори запрашеността на въздуха от строително –
Коментари Харесай

Предлагат как да борим прашния въздух при строителство във Варна

Как да се бори запрашеността на въздуха от строително – монтажните действия в града, както и от превозването на строителни боклуци, предлага групата общински съветници от коалиция „ Алтернатива на жителите “. Те оферират да бъде направено допълнение към Наредба за ръководство на отпадъците на територията на община Варна, което да задължи строителните компании да употребяват водни разпръсквачи срещу запрашаване, написа.

Идеята за промени в наредбата идва след серия цивилен сигнали и недоволства за прекалено запрашаване в града, разследване от строително – монтажните действия и превозване на строителни боклуци, показват съветниците в предлагането си до Общински съвет.

Допълването следва да бъде в глава шеста „ Строителни боклуци “ с точка в член 90.

Целта на смяната е да се понижи запрашаването, разпространяването на фини прахови частици и замърсяването на града, стимулират настояването си съветниците. Допълват, че ще докара до възстановяване непорочност на градските условия и понижаване на разноските за разчистване наоколо до строителните обекти.

Съветниците оферират на Общински съвет да одобри допълнението към наредбата със следното наличие:

„ употребяват системи за разпространяване на водна мъгла срещу запрашаване (тип „ Оръдие за водна мъгла “) на работната площадка. При осъществяване на действия, съпроводени с генериране на прахово замърсяване, при случая, когато в радиус от 50 метра от източника на прахуляк в строителната площадка има жилищни, административни или различен тип обитаеми здания, което би довело до риск за здравето на популацията. “

Заинтересованите лица могат в 30 – дневен период, считано от 7 март, да дават оферти и мнения по желаното допълнение на наредбата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР