Как да съхраняваме банани, за да не почернеят? Много хора

...
Как да съхраняваме банани, за да не почернеят? Много хора
Коментари Харесай

Домашни трикове как да запазим бананите от потъмняване през жегите

Как да съхраняваме банани, с цел да не почернеят? Много хора се чудят къде да съхраняват банани, с цел да не почернее кората. Това е просто, това е неминуем развой и с цел да го намалите допустимо най-вече, изберете зеленикави, леко неузрели плодове, дръжте ги на стайна температура надалеч от други плодове, увийте опашката в транспарантно фолио и не поставяйте в чанта.

Те не обичат яркото слънце. Не ги поставяйте на перваза на прозореца. Кората бързо ще потъмнее и ще придобие противен кисел усет, а месото ще стане вискозно.

Не ги поставяйте в хладилника - това може да докара до бързо потъмняване. Изненадващо, пулпата ще остане лека, мека и нежна.
 С тялото ви се случва ЧУДО откакто изпиете водата от сварен банан! С тялото ви се случва ЧУДО откакто изпиете водата от сварен банан!
Знаете ли какво се съдържа в банана, което е доста потребно за тялото? Щом четете тази публикация, евентуално сте любопитни и ние ще ви кажем....

Къде да съхраняваме банани?

Ако обичате да ядете банани, естествено ще ви е забавно къде е по-добре да ги съхранявате. Най-добре е да ги поставите в температурни условия не по-високи от 13-14 - С, да вземем за пример маза или хладно мазе, в случай че живеете в частна къща. За да предотвратите почерняването на горния пласт, би трябвало да осигурите отбрана от директна слънчева светлина или нормално можете да скриете плодовете на мрачно място.

Какво още би трябвало да се направи, с цел да се обезпечи допустимо най-дълъг период на валидност?

Вземете куп неузрели банани, увийте дръжките във фолио, предотвратявайки достъпа на етилен. Осигурете добра вентилация. И назад, в случай че желаете да ускорите узряването, сложете наоколо ябълки, круши или други плодове. Съвместното обособяване на газове от разнообразни типове има позитивен резултат върху процесите на зреене.
 Най-успешният способ за прогонване на ХЛЕБАРКИ от вкъщи ви Най-успешният способ за прогонване на ХЛЕБАРКИ от вкъщи ви
Не е загадка, че никой не обича хлебарките. Да не приказваме, че съществуват хора, които изпитват нескрита злоба към вредителите. Технит...

Къде да съхраняваме бананите, в ледник или не?

Определено да, тъй като е комфортно. Защо има упорити клюки, че те не могат да се съхраняват там? Факт е, че от хипотермия пулпата и кожата почерняват, това се случва, в случай че съхранението се прави при температури под 13.3⁰С. В същото време усетът на самия плод няма да се утежни - бъдете спокойни, бананите могат да се съхраняват в хладилника.

Този хранителен артикул не би трябвало да се съхранява в най-студената част на хладилника - до стената, в отделението за плодове. Опитайте се да намерите място " по-топло ", да вземем за пример във вратата или на междинния рафт, или още по-добре - прочетете инструкциите за вашия ледник, където този проблем евентуално е оголен.

Ако ще поставите банан в резервоар за предпазване, не поставяйте похлупак върху него. И като цяло, вместо херметически затворен резервоар, е по-добре да вземете хартиена торба. Както можете да видите, няма безапелационен отговор на въпроса за какво бананите не могат да се съхраняват в хладилника.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР