Как да реагираме правилно на тези типични детски реплики?Не искам

...
Как да реагираме правилно на тези типични детски реплики?Не искам
Коментари Харесай

Как да отговаряме, когато детето се държи неуважително

Как да реагираме вярно на тези типични детски реплики?

Не желая в този момент, ще го направя по-късно

Това е една от най-често срещаните реплики от деца. В този случай е значимо да бъдем поредни и да се придържаме към разпоредбите. Ако детето не извърши задължението си, то би трябвало да има някакви последици, написа МАМА 24.

Отговор: Добре, това звучи отлично. Но до тогава няма да използваш телефона и компютъра си.

Няма значение

Тази имитация постоянно се употребява, с цел да се избегне отговорност. В този случай е значимо да не се поддаваме на провокацията и да продължим да настояваме за отговор.

Отговор: Не казвайте нищо, а просто замълчете и отминете. Вече сте " спечелили " разногласието.

Спри да ми казваш какво да върша

Това е израз на предпочитание за самостоятелност. В този случай е значимо да разбираем на детето, че разпоредбите са нужни, с цел да се живее в мир и естетика.

Отговор: Знам, че няма по какъв начин да ти кажа какво да правиш, само че мога да ти кажа, че в случай че не спазваш разпоредбите, ще има рестрикции.

Остави ме сам/а

Това е метод на детето да покаже, че се нуждае от пространство. В този случай е значимо да почитаме персоналния му свят.

Отговор: Не е належащо да приказваме за това в този момент. Но няма и да използваш компютъра си, до момента в който не разгадаем този проблем.

Ти не ме обичаш

Тази имитация може да бъде доста мъчителна за родителя. В този случай е значимо да разбираем на детето, че любовта не е обвързвана с това да се прави всичко, което то желае.

Отговор: Не става въпрос за обич. Става въпрос за разпоредбите, които имаме в нашето семейство, от което ти си значима част.

Във всички случаи е значимо да бъдем спокойни и да приказваме без викове и напрежение в гласа. По този метод ще бъдем по-респектирани родители и ще помогнем на детето да се научи да показва страстите си по здравословен метод.

Важно е да се означи, че няма верен или неверен отговор на този въпрос. Зависи напълно от персоналното ви чувство и преценка. Целта не е да получите опрощение, едвам се каже, че е направено, а детето да го мисли и усеща в действителност. Само тогава би имало действителен смисъл от него. Ако то единствено не почувства, че би трябвало да се извини, не го притискайте. В същото време, в миг, в който е умерено, не забравяйте да му казвате какъв брой е значимо човек да може да осъзнава грешките си и няма нищо срамно да се извини за тях. Давайте и образци.

Ето няколко съвета за това по какъв начин да се справите с типични детски реплики:

Бъдете поредни. Ако имате правила, се придържайте към тях. Децата се нуждаят от сигурност и чувство за предвидимост.
Не се поддавайте на провокации. Ако детето ви каже нещо обидно, не се заяждайте с него. Просто го игнорирайте.
Обяснете на детето си за какво се държат по избран метод. Помогнете му да разбере страстите си и да откри способи да се оправи с тях по здравословен метод.
Бъдете търпеливи. Отглеждането на дете е предизвикателство. Не очаквайте, че ще се промени за една нощ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР