Как да разпознаем симптомите на инфаркта при жените и какво

...
Как да разпознаем симптомите на инфаркта при жените и какво
Коментари Харесай

8-те симптома за инфаркт, които жените често пропускат

Как да разпознаем признаците на инфаркта при дамите и какво да създадем?
В всеобщите показа инфарктът е по-често срещан измежду мъжете, в сравнение с при дамите. Това обаче е изцяло неправилно разбиране. След менопаузата и под въздействието на хормоналния дисбаланс, рискът от сърдечен удар при дамите внезапно се усилва. Според последните изследвания смъртността при дамите вследствие на инфаркт е повишена. Причината за инфаркта при дамите е съвсем същата като при мъжете: забързан темп на живот, всекидневно натоварване, стрес... Проблемът е, че дамите са доста по-концентрирани върху своята кариера и се отдават оптимално, защото по предписание те доста по-трудно от мъжете получават висок пост, покачване на заплатата и така нататък Затова и при тях натоварването и стресът са доста по-големи.Има обаче няколко сигнала, които предшестват инфаркта и могат да дадат знак, че нещо в организма не е наред и се постанова незабавно да бъде направена смяна и/или потърсена профилирана помощ, с цел да бъде избегнат рискът. 
 
1. Болка в гърдите
Това е типичен признак и при двата пола. Може да се усети като елементарен дискомфорт или да се почувства като мощна болежка в средата на гръдния панер. Във втория случай болката стартира зад гръдната кост и може да се разпростре към лявата ръка, само че също по този начин и до рамото и челюстта. Въпреки това, съгласно разнообразни изследвания, този сигнал визира 1 на всеки 10 случая при дамите, тъй че съответно при дамите не е измежду най-често срещаните признаци.

 

 
2. Сърцебиене или аритмия
Учестеният или несиметричен сърдечен темп (стига да не са свързани със мощни емоции), съвсем постоянно издават, че има някакъв проблем със сърцето. Не е наложително да бъде инфаркт, само че постанова консултация със експерт. Аритмията да вземем за пример може да се дължи на разнообразни аргументи, само че също по този начин е признак на иден инфаркт или знак за дилатация на сърцето (разширяване на сърдечните камери), породени от прекомерно високо кръвно налягане. Ако не се лекува, аритмията може да докара и до летален излаз.
 3. Болка в региона на шията, раменете и гърба
Усеща се като болежка в костите. Причината може да бъде и остеопороза, което е много постоянно срещано женско заболяване. Но в случай че е съпроводена с безпричинна отмалялост и световъртеж, това може да е и признак на инфаркт. Болката в гърба като цяло се среща по-често измежду мъжете, само че не е изключена и при дамите. 
 4. Проблеми с храносмилането
Тежест, гадене, стомашно разстройство... Да, по този начин наподобяват и някои вируси или грип, също така може да е породено и от болежка, обвързвана със стомашен рефлукс. Но в случай че положението е съпроводено с доста мощна отмалялост и студена пот, може да значи сърдечен удар. Киселините и затрудненото храносмилане в действителност се дължат на затруднено кръвообращение в коремната област, което може да е знак за неефективно деяние на сърцето.

 

 
5. Затруднено дишане 
Това е един от най-честите признаци на инфаркт при дамите. Това демонстрира, че има проблеми със сърцето. Може да е придружено от безпричинна и лесна уморяемост. В множеството случаи се дължи на цялостно или отчасти задръстване на една или повече коронарни артерии.

 
6. Кашлица
Упоритата кашлица, без забележима причина, е знак, че в белите дробове се е събрала доста течност. Ако при кашлица има и следи от кръв, то неотложно би трябвало да потърсите незабавна здравна помощ, тъй като може да става дума за сърдечна непълнота и заплаха от инфаркт.
 7. Необичайна отмалялост
Симптомите, изброени нагоре, постоянно се съпровождат от необикновена обща отмалялост и изнемощялост (стига да не са породени от ежедневните действия или прекомерно малко сън). Хроничната отмалялост при дамите е постоянно срещано заболяване, което може да се лекува. Но в случай че изкачването на стълбите и елементарната разходка стартират да ви затрудняват, то е добре да потърсите консултация със експерт.

 
8. Замаяност
Студената пот, съпроводена от възприятие на замаяност, са признаци, които не трябва да се подценяват. Ако с изключение на тях се появява и някой от другите разказани към този момент признаци, то е желателно да потърсите бързо лекарска помощ.

 
Как да реагирате при положение на инфаркт?
Ако подозирате, че сте получили инфаркт, то наложително би трябвало да се обадите на спешна помощ. Особено в случай че признаците не отминават в границите на 5-10 минути. За страдание, от време на време индикациите не са по този начин ясни и постоянно биват подценявани, което може да се окаже съдбовно.

 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР