Как да разберете навреме, че в отношенията ви с колегите

...
Как да разберете навреме, че в отношенията ви с колегите
Коментари Харесай

6 сигнала, че имате проблеми с колегите и как да ги избегнете

Как да разберете в точния момент, че в връзките ви с сътрудниците или шефовете се натрупа напрежение? Да, има признаци, които могат да ви загатнат, че се заражда стихия, само че пък, дали не прекалявате с мнителността и съмненията? Вместо да нервничите и да се паникьосвате, да тънете в догадки какво се случва и случва ли се въобще, вземете решителни ограничения и разгадайте тревожните сигнали, с цел да се справите със обстановката, преди в действителност да се е влошила.

Ето 6 сюжета, които ще ви ориентират в развиването на събитията, дружно с потребни препоръки по какъв начин да действате във всеки един от случаите.

1. Научили сте, че сътрудниците крият секрети от вас

Независимо за какъв вид укрита информация става въпрос, по-важният проблем е, че в компанията има секрети. Непрозрачната атмосфера подронва продуктивността. Отношенията не могат да се основават на доверие и да се развиват, в случай че са обгърнати в секретност. Възможно е да имате сътрудници, които се усещат уязвими, в случай че споделят информация, само че на шерването се градят доверие и прочувствени връзки, а тъкмо те стимулират и въодушевяват екипната работа.

Съвет : Ако сте научили, че ви изолират осведомително, няма смисъл да си губите времето и да преживявате цялата тази история като изменничество. Помолете намерено сътрудниците си да ви опишат всичко.

2. Установили сте, че ваш сътрудник премълчава истината или напряко искрено си лъже

Лъжата, рано или късно, отравя връзките. И това може да се трансформира в доста сериозен проблем с течение на времето, да ви сложи в обстановката постоянно и във всичко да се съмнявате. Това е тежък прочувствен товар за вас, а и за близките, които ще усетят недоверчивостта ви и ще стартират да ви изолират.

Съвет : Ако откриете, че някой лъже, не позволявайте на тази болест да се популяризира. Директно го попитайте за какво го прави, колкото и жестоко или нетактично да ви наподобява. Понякога са нужни разтърсващи оздравителни ограничения, с цел да се построи здрава основа на взаимната работа в бъдеще.

3. Колегите „ дърпат чергата ” към себе си и това ви вреди

Вероятно към този момент сте претърпели най-малко един път горчивия опит, когато тези, с които сте работили, са работили единствено в своя изгода – да вземем за пример, търсили са помощ от вас за даден план, а в подмяна даже и едно „ благодаря ” не сте получили. С времето, такива огорчения се трансформират в засегнатост, екипността се разрушава, плановете стартират да се провалят.

Съвет:  Ясно отстоявайте правото на реципрочност при взаимна работа. Екипите са сполучливи единствено, когато са в положение да преодоляват егоистичната динамичност в отборната игра.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР