Как да разберете дали имате ниско или високо кръвно налягане,

...
Как да разберете дали имате ниско или високо кръвно налягане,
Коментари Харесай

Симптоми при ниско и високо кръвно налягане

Как да разберете дали имате ниско или високо кръвно налягане, в случай че нямате уред за кръвно вкъщи? Има някои признаци, които могат да ви подскажат, че кръвното ви налягане е по-ниско или по-високо от нормалното. Ако имате каквито и да е подозрения, безусловно посетете доктор, с цел да се уверите, че всичко е наред или в случай че имате промени от допустимите граници – да вземете ограничения в точния момент.
Ниско кръвно налягане: Като ниско кръвно налягане се дефинира такова под 90/60 mmHg. Тежестта на признаците, които съпътстват ниското кръвно налягане са разнообразни по тежест според от това какъв брой време поддържане ниско налягане и какъв брой ниско в действителност е то. Едни от най-често срещаните признаци са:
 Кой алкохол подвига или смъква кръвното налягане? Кой алкохол подвига или смъква кръвното налягане?
Много хора, които имат проблем с кръвното налягане, би трябвало да внимават с алкохолните питиета. Има алкохоли, които качват кръвното наляг...
- възприятие за изнемощялост
- гадене
- замъглено и неразбираемо зрение
- главоболие
- пристъп
 5 елементарни храни, които възстановяват кръвното 5 елементарни храни, които възстановяват кръвното
Aкo cтoйнocтитe, кoитo aпaрaтът ви зa кръвнo нaлягaнe oтчитa, ca нaд 120/80, oпрeдeлeнo трябвa дa включитe в диeтaтa cи хрaни, кoитo нa...
- прекалено изпотяване
Рязкото намаляване на кръвното налягане може да докара до мощно изразени признаци, тъй като тялото не може да се приспособява толкоз бързо. Ако понижаването на кръвното налягане става последователно, можете и да не забележите толкоз внезапно тези признаци, само че в никакъв случай не ги подценявайте.
Най-честите аргументи за ниското кръвно налягане може да са обезводняването, гладуването или острата кръвозагуба.
Високо кръвно налягане: Като високо кръвно налягане се дефинира такова над 140/90 mmHg. Високото кръвно налягане най-често се повишава постепенно и по тази причина диагностицирането му е по-трудно. То е рисково и е добре да мерите кръвното си през няколко месеца, с цел да знаете какви са стойностите му и дали не качвате горната граница. Тогава безусловно би трябвало да се консултирате с доктор, с цел да вземете ограничения за вашето положение. Едни от най-често срещаните признаци за високо кръвно налягане са:
- главоболие
 Видовете кръвни групи и какво значат те Видовете кръвни групи и какво значат те
Кръвни групи, това са антигенни с самостоятелен темперамент и принадлежат на алените кръвни кафези. Те се дефинират, посредством идентифициране...
- пищене и звук в ушите
- зной
- сърцетуптене
- замаяност
Най-честити аргументи за високото кръвно налягане са фамилна обремененост, несъразмерна консумация на сол, наднормено тегло, тютюнопушене, преклонна възраст, честата консумация на алкохол и затънал метод на живот.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР