Как да превърнем пандемията — период, включващ най-вече стоене вкъщи

...
Как да превърнем пандемията — период, включващ най-вече стоене вкъщи
Коментари Харесай

Четиринадесет дни — Истории за блокиране на Covid-19 от Джон Гришам, Селесте Нг, Ема Донохю и други

Как да превърнем пандемията — интервал, включващ най-много стоене у дома и безучастие — в занимателен материал е предизвикателство за създатели. Сцените и сюжетите могат да се повтарят. Затварянето означаваше по-малко взаимоотношения. И в действителност ли желаеме да четем за Covid-19, когато към момента е прекомерно близо за комфорт? Сред изобилието от пандемична фантастика, най-хубавите – Summer (2020) на Али Смит, The Fell (2021) на Сара Мос – подхождат към вируса като трамплин за коментиране на по-широки политически въпроси или го употребяват, с цел да се съсредоточат върху вътрешното страдалчество на един човек.

Четиринадесет дни се пробва да реши тези проблеми по друг метод: дава ни група съседи, които се събират, обществено дистанцирани, на покрива на порутената си жилищна постройка всяка вечер, с цел да изчакат Covid-19, като си споделят приказки в жанр Бокачо.

Разположен през 2020 година, по време на първите блокировки в Ню Йорк, този „ многогласен разказ “ е всъщност сбирка от разкази, всеки от...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР