Как да получите най-добрата ипотечна лихва в днешната икономика

...
Лихвените проценти са високи. Всъщност, след като Федералният резерв коригира
Коментари Харесай

Лихвените проценти са високи. Всъщност, след като Федералният резерв коригира референтния лихвен процент до диапазон между 5,25% и 5,50% през юли, сега те са най-високите от 22 години. И с обезсърчаващия отчет за инфлацията за миналия месец, има разумен шанс те да се повишат още повече през идните седмици и месеци.

На този фон много кредитополучатели правят всичко възможно да ограничат колко дават кредитни карти или да вземат заеми. Но това може да не е възможно за някои, особено за тези, които трябва да закупят нов дом.

При високите ставки, каквито са те, все още може да има някои предимства от закупуването на жилище сега. Въпреки това купувачите на жилища на днешния пазар трябва да предприемат някои стъпки, за да получат възможно най-добрата лихва по ипотечния кредит.

Можете лесно да откриете процента, за който отговаряте на условията тук сега.

Как да получите най-добрия ипотечен лихвен процент в днешната икономика

Ипотечните лихвени проценти се повишиха експоненциално през последните години, като текущият процент за 30-годишен ипотечен заем е около 7% за най-квалифицирания кредитополучател.

Но ключовата дума в това изречение е „квалифициран“. Ако не положите дължимата си грижа, можете да останете с дори по-висока ставка от тази. За тази цел ето три неща, които можете да направите, за да получите най-добрия лихвен процент по ипотечните кредити в днешната икономика:

Подобрете кредитния си рейтинг

Може да се каже, най-добрият начин да гарантирате, че осигурихте най-добрия ипотечен лихвен процент е да поддържате и, надяваме се, да подобрите кредитния си рейтинг. Вашият кредит ще бъде проверяван многократно по време на процеса на кандидатстване за ипотека, така че трябва да сте сигурни, че е възможно най-висок.

Това означава изплащане (или още по-добре изплащане) на възможно най-много дългове. Това също означава да платите всичките си дългове и сметки навреме (или по-рано). И може дори да искате да проверите съществуващия си кредитен отчет за неточности или грешки, които биха могли да намалят резултата ви. Всичко, което можете да направите, за да подобрите кредитния си рейтинг, преди да затворите заема си, помага.

Вижте тук сега на какви ипотечни лихви отговаряте в момента.

Не кандидатствайте за нов кредит

h3>

Един от най-добрите начини да подобрите кредита си – или поне да не го наранявате допълнително – е незабавно да спрете да кандидатствате за нов кредит. Вашата кредитоспособност вече се оценява за кандидатстването ви за ипотека. Не искате да правите нищо, за да го намалите, като кандидатствате за нова кредитна карта, личен заем или лизинг на автомобил или заем.

Ако трябва да заемете пари, първо проверете дали член на семейството или приятел може да ви помогне вместо това. Това не трябва да остане постоянно, но ако искате да получите възможно най-добрата ипотечна лихва, ще искате да избягвате да кандидатствате за нов кредит, докато не приключите напълно ипотечния си заем.

Помислете за закупуване на ипотечни точки

Ипотечните точки са по същество такса, начислявана от банката или кредитната институция. В замяна на плащане за точки банката ще ви предостави по-ниска лихва по ипотека, отколкото иначе бихте получили сами.

В днешната среда на високи лихвени проценти може да има смисъл да плащате, за да получите по-ниския процент, ако можете да си го позволите. Просто разберете, че може да отнеме месеци или години, за да възстановите парите, които сте похарчили при затваряне, за да получите по-ниската ставка.

Все пак всяка стотинка е от значение, особено в днешната тарифна среда, така че не забравяйте да проучите подробно тази опция, за да видите дали може да ви помогне да получите по-добра сделка.

Научете повече за вашия опциите за ипотечен процент тук сега.

Изводът

В момента лихвените проценти по ипотечните кредити са високи, но този, който си осигурите, може да бъде още по-висок, ако не внимавате. За да получите най-добрата ипотечна лихва в днешната икономика, първо положете усилия да подобрите кредитния си рейтинг възможно най-много.

Един важен начин да направите това е незабавно да спрете да кандидатствате за допълнителни кредитни източници. (Можете да преразгледате допълнителните си кредитни нужди, след като приключите с жилищния си заем.) И накрая, помислете за закупуване на ипотечни точки. Въпреки че допълнителните първоначални разходи не са особено привлекателни, те биха могли да изплатят дивиденти през следващите месеци и години чрез по-нисък лихвен процент по ипотечния кредит.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР