Как да подкрепим жертвите на земетресението в Мароко

...
Светът наблюдава човешката трагедия в Мароко след земетресението с магнитуд
Коментари Харесай

Светът наблюдава човешката трагедия в Мароко след земетресението с магнитуд 6,8 по Рихтер, което удари страната в петък, уби най-малко 2497 души и рани около 2476.

Тъй като героичните спасителни мисии продължават денонощно, понякога с хора, които копаят развалините с голи ръце в градове и села, които са почти разрушени, има организации, които събират дарения, за да ускорят животоспасяващите усилия.

Ето някои от тях:

Bank Al-Maghrib

Мохамед VI от Мароко призова за създаване на банкова сметка, поддържана от Министерството на финансите на страната и Bank Al-Maghrib, мароканската централна банка, за получаване на помощи от граждани и световната общност, включително частни и публични институции, които желаят помощ.

Banque Alimentaire du Maroc (Мароканска хранителна банка)

Нестопанската организация събира храна от различни дарители и я преразпределя чрез мрежа от асоциации и институции за социална защита. Те споделиха своите банкови данни в социалните медии, насърчавайки хората да подкрепят усилията им.

Даренията са възможни и чрез уебсайта им тук.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Banque Alimentaire (@banquealimentaire)

Лекари без граници (MSF)

Независимата организация предоставя медицинска помощ и оборудване на засегнатите райони и мобилизира екипи за оценка на нуждите след инцидента. Тук се приемат дарения.

GlobalGiving

Базираната в САЩ агенция с нестопанска цел, която свързва донори с масови проекти по целия свят, също набира пари за жертвите. Според организацията средствата ще бъдат отпуснати за осигуряване на храна, вода и лекарства на оцелелите, в допълнение към подслон и временно жилище.

Международна федерация на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧК)

МФЧК, който има базиран в Мароко екип, също приема общи дарения за своя Фонд за спешна помощ при бедствия, тъй като те „оценяват необходимостта от спешен призив“ в покрусеното от скръб Мароко.

В изявление организацията каза, че е изплатила един милион швейцарски франка (повече от 1,1 милиона долара) от техния фонд за спешна реакция при бедствия, за да подпомогне дейността на мароканския Червен полумесец на място.

УНИЦЕФ САЩ

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш потвърди, че Организацията на обединените нации е готова да помогне на правителството на Мароко.

Според ООН продължават консултации за идентифициране на области, в които ООН и нейните партньори могат да предоставят подкрепа през следващите часове и дни.

УНИЦЕФ, Международният детски спешен фонд на ООН, работи в подкрепа на засегнатите деца и семейства в Мароко.


Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР