Как да подготвим Коледа, без да се лишаваме от самия

...
Как да подготвим Коледа, без да се лишаваме от самия
Коментари Харесай

Как да подготвим Коледа, без да се лишаваме от самия празник?


Как да подготвим Коледа, без да се лишаваме от самия празник? Не забравяйте в листата със задания да отделите и задоволително време за фамилията си. Коледа е обичан празник, който всички желаеме да прекараме с най-близките си, с цел да споделим с т​я​х насладата от раждането на Христос.

Но подготовката за него включва доста действия, които не може да бъдат избегнати, а и нормално не желаеме да пренебрегнем: да украсим дома си, да сготвим нещо вкусно и да угодим на околните си. И постоянно зад тази блъсканица се губи чувството за празник. След огромната подготовка се оказва, че на Коледа домакините, които са се погрижили за чудесните празнични трапези, са изтощени и без изключително въодушевление.

Как можем да се подготвим за Коледа с изгода за душата си и по какъв начин да опростим подготовката за празника? На тези въпроси ще дадем отговори днес.

Изобщо не е належащо да прекарвате седмицата преди Коледа в търсене на предписания за салати и постни ястия за Бъдни вечер да вземем за пример. Това не значи, че би трябвало да оставите обичаните си хора без празнична софра – никога! Можете да деянията креативност и да организирате нещо просто, само че извънредно. Ще бъде ново и забавно, само че няма да отнеме доста време и старания. Просто подходете към казуса креативен: измислете ексцентрично коледно меню, а в случай че въпреки всичко не желаете да изневерите на традицията, пригответе тези свои обичани ястия, които не изискват часове в кухнята.

Може би най-важното преди празника е да определите вярно целите си. Ако не извършите разчистване преди Коледа, светът няма да спре да се движи. Прекарайте време със фамилията си, направете дружно коледната декорация на дома и вкусната софра и така нататък Тези неща са доста по-важни от това да вкарате къщата си в съвършения ред.

Подготовката за Коледа би трябвало да е обвързвана на първо място с вътрешна конфигурация. Хубаво е да се опитаме да се помирим с тези, с които сме се скарали, поне от нашия фамилен кръг. Ако се чувствате отговорни към някого, не забравяйте да поискате прошка.

Втората значима задача е да се научите да давате на околните си хора любовта си. Всички ние желаеме на първо място да бъдем прегръщани, обгрижвани и обичани, а по-късно ще стартираме да споделяме топлота и грижа (вероятно). Така че е добре да се преконфигурирате и да помислите: знаете ли по какъв начин да давате обич, или сте привикнали да я получавате единствено от другите?

Коледа е прелестен мотив да благодарите на Бог за всички хубави неща, които са ви се случили през миналата година, за всичко, което имате. Можете също по този начин да поискате каквото ви е на сърце. И въпреки всичко обобщаването нормално е ориентирано към нашите достижения и триумфи и тази вероятност не всеки път е обвързвана с признателност. Подготовката за Коледа значително се състои в това да погледнеш живота си от другата страна и да видиш какъв брой блага имаш в него. Рядко благодарим, най-често просто питаме и желаеме. Така че дано променим този факт!

Коледа не е времето, когато би трябвало да се събирате с рекорден брой познати, родственици и кръстници. Това е ден, който би трябвало да бъде изкаран допустимо най-пълноценно ​- с най-близките ни хора. И подготовката за празника не трябва да ни лишава от самия празник. Понякога тя става по-важна, заема всичките ни мисли и лишава силите ни и ние сме доста по-емоционално ангажирани в нея, в сравнение с по-късно.

Трябва да измененията целите си и да управлявате времето си вярно. По-лесно е да се подготвя лека-полека, в сравнение с да оставите всичко за последния ден. Така че направете лист със задачите за извършване и по-късно самоуверено задрасквайте всичко излишно или изпълнено от него.

Вместо лутане прибавете към този лист времето, отдадено на вашето семейство. Вървете дружно. Много е значимо. Освен това е от голяма важност освен да отидете дружно на черква, само че и да карате кънки на ледената пързалка, да извършите снежен човек. Това са благи мемоари, които ще стоплят постоянно както вас, по този начин и вашите деца.

Сега е моментът да станете магьосници и да зарадвате някого. За страдание, има много хора в потребност. Протегнете ръка и подарете малко светлина и на тях. Дарете част от купищата играчки на детето ви на дом за деца, лишени от родителска грижа, пригответе нещо вкусно за възрастни хора, които са самотни, организирайте благотворителен коледен базар и тъй наречените Редица са методите да помогнете и да зарадвате хора в затруднено състояние. Необходими са единствено предпочитание, положително и милосърдно сърце, религия и съпричастност.

Нека тази традиция бъде наложителна част от проекта ви за подготовка за Коледа. Важно е освен сърцето ни да гори от наслада и обич към Христа, само че и да можем да запалителен този огън или най-малко дребна искра от него в други сърца.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР