Как да отговорите на някои класически детски въпроси, без да

...
Как да отговорите на някои класически детски въпроси, без да
Коментари Харесай

Психолози: Как да отговарят родителите на неудобни въпроси, зададени от деца?

Как да отговорите на някои типичен детски въпроси, без да ви се постанова да обяснявате доста?

Ето част от детските въпросителни и препоръките на психолозите.

СЪЩЕСТВУВА ЛИ ДЯДО КОЛЕДА (НЛО, ПРИВИДЕНИЯ И Т.Н.)?

Децата живеят в света на фантазиите и приказките, а анимациите и новогодишната атмосфера единствено ги затвърждават. Средно на към 8 години детето осъзнава, че Дядо Коледа е баснословен персонаж, а привиденията са просто мит.

Психологът Кристен Данфилд от Университета „ Конкордням потвърждава, че вярата на децата във вълшебството не е нездравословна. Обратното, тя подтиква мисленето и прочувственото развиване. В случая с Дядо Коледа не трябва да се опасявате, че някой ден детето ви ще разбере, че той физически не би могъл да поздрави всички хора на света или че подаръците са сложени под елхата от родителите. Това е натурален и неминуем развой. Не разрушавайте мита, а по-добре насочете детето си да потърси отговора единствено.

А в случай че то се замисля за съществуването на злокобни духове. привидения и НЛО, основното е да разберете за какво е почнало да се опасява. Честно си отговорете на въпроса за какво вие самите не втф-вате в сходни същества, а по-късно се опитате да успокоите и него.

ЗАЩО СЪМ ТАКЪВ/ТАКАВА (ВЪНШНО И ВЪТРЕШНО)?

„ Защо носът ми е прегърбен, косите мм стърчат, за какво не мога да търча като Сашо? “ Подобни въпроси ще затруднят всеки родител. Отговорът им би трябвало да е почти следният. Всеки съчетава у себе си това, което е получил по рождение. Раждаме се с избрана осанка с помощта на гените на мама и талпи и техните фамилии, с някои черти на характера и здравословно положение. А знанията, навиците, ползите получаваме с израстването си. Всяко дете се ражда на мястото и в фамилията, кадет© доста са го чакали, и всеки е неповторим и няма различен като него.

Пожарна охрана КАКВО съдебна експертиза РАЗЛИЧАВАТ МОМЧЕНЦАТА ОТ МОМИЧЕНЦАТА?

Към 2-годишна възраст децата осъзнават личната си полова принадлежност. И нищо чудно, че скоро стартират да задават този въпрос.

Разкажете на детето за неговото тяло, освен това най-добре е на момиченцата да споделя мама, а на момченцата -тати. Може да се направи прилика с животните, като се разясни, че на практика всички живи същества се разделят на „ мъже “ и „ дами “.

ЗАЩО СЪМ съдебна експертиза РОДИЛ/А?

На към 7 години, а от време на време и по-рано, у децата стартира да се образува осъзнаването на самия себе си и търсенето на смисъла на живота. Ако това съответствува с напрегната конюнктура вкъщи или проблеми в учебно заведение, помощта на родителите в отговора на този толкоз комплициран метафизичен въпрос е доста значима.

ЗАЩО БАБА ХОДИ БАВНО И БОЛЕДУВА?

На 3-годишна възраст децата стартират да се интересуват от въпросите за старостта и гибелта. Разкажете по какъв начин всички хора порастват, съзряват и остаряват. Но това се случва последователно и старостта няма да застигне скоро дребния мъдрец. Старостта не всеки път значи болест и угасване. Много възрастни хора резервират жизненост, активност и изясненост на мозъка. Затова е значимо още от малко детето да се храни добре, да се калява, да спортува и да се самообразова.

Когато детето живее с възрастен човек, който е тежко болен, не оставяйте детето в незнание, тъй като то ще усети напрежението. Липсата на информация поражда боязън и дава воля на ненужни мечти. Психолозите предлагат да подготвите детето за вероятния съдбовен излаз. Не слагайте табу на тази тематика и не крийте възприятията си.

ОТКЪДЕ съдебна експертиза ВЗЕМАТ ДЕЦАТА?

Този въпрос е наложителен в големия „ анкетен лист “ на дребните „ защотковци “. И родителите нормално се оказват неподготвени, паникьосват се и незабавно стартират да си напомнят уроците по анатомия с разните му там тичинки и близалца.

Напразно, настояват психолозите. Невинаги, задавайки въпрос, децата разчитат да получат разпрострат отговор.

Когато детето задава „ неуместен “ въпрос, това не значи, че желае да чуе всички детайлности за анатомията и физиологията на мъжете и дамите, както и тайните на интимния живот на родителите си. Важно е просто да узнае някакъв изчезнал факт в картината на света, която си е построило. Затова е добре да разберете кой е точно този факт, като му зададете поясняващи въпроси.

Например синът ви пита: „ Мамо, а по какъв начин се раждат децата? “. А вас ви интересува за какво любознания, и питате: „ А за какво искаш да знаеш? “. Тогава той дава отговор загрижено: „ Ето, ще се наложи да раждам, а не зная по какъв начин “. „ Няма да ти се наложи, единствено девойките раждат, и то когато пораснат “, успокоявате го вие.

И синът ви въздъхва облекчено. Сега към този момент това не е негов проблем, а на девойките. И никакви детайлности повече не са му необходими…

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР