Как да опазите русата си коса? Въпреки че може да изглежда

...
Как да опазите русата си коса?
Въпреки че може да изглежда
Коментари Харесай

Грижа за коса- 5 съвета за блондинки

Как да опазите русата си коса?

Въпреки че може да наподобява малко необичайно, значимо е да запомните, че разликата сред руса, кестенява и черна коса е доста по-далеч от цвета. Ако имате прелестни златисти кичури, ще ви е забавно да знаете, че те се разграничават от по-тъмните коси по разнообразни способи и по тази причина се нуждаят от доста специфични грижи и внимание.

Естествено изсветляване

Химическите акценти безспорно са най-успешната тактика, с която да изсветлите към този момент русата си коса, прекалено много от тях могат да доведат до матови, развалени и прекалено кичури. За да запазите своята коса лъскава, мека и здрава, може да опитате с лимонен сок. Просто изстискайте добра доза върху косата си и прекарайте малко време (но не прекомерно много) на слънце: ще се изненадате какъв брой дейно е това!

Лека и блестяща

Естествената руса коса нормално е доста по-фина от по-тъмните вариации и вследствие на това е по-податлива на уморяване. За да избегнете кичури, които са тежки, отпуснати и безжизнени, добра концепция е най-малко един път седмично да миете с шампоан. Това би трябвало да ви помогне да запазите косите си леки и блестящи.

Ярко жълто

Ако въпреки всичко подпомогнете цвета си с няколко стратегически сложени акцента или сте изсветлили по-тъмната си коса, неутрализирайте нежеланите маслени тонове с тонизиращ артикул или различно измийте кичурите си със наследник или лавандулов тонизиран шампоан за отбрана на цвета.

Отървете се от оттенъците

Тъй като русата коса е толкоз светла, тя е фрапантно повлияна от изменящите цвета химикали. Например, в случай че установите, че кичурите ви ненадейно са придобили изкуствен зеленикав нюанс. Премахнете цвета, като изплакнете кичурите си в примес от лимонен сок и вода: ще сте още веднъж златокоси за нула време.

Използвайте подобаваща маска за коса

Особено в случай че косата ви е  изсветлена, е безусловно належащо да я третирате постоянно благодарение на надълбоко кондициониращ артикул. Изберете особено дефинирана маска за коса; това би трябвало да помогне за възобновяване на влажността и ограничение на дехидратацията, която може да е резултат от процеса на избелване.

Прочетете още: Маски за тониране на руса коса с ракия, Кокосово масло стопира косопада и връща силата на косата

Инфо: https://hair.allwomenstalk.com/https://pixabay.com/

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР