Как да не станете жертва на манипулация Характеристиките на манипулатора са

...
Как да не станете жертва на манипулация
Характеристиките на манипулатора са
Коментари Харесай

Как действа манипулаторът,  когато не получава това, което иска

Как да не станете жертва на операция

Характеристиките на манипулатора са разнородни, както и дейностите му, защото не всички са идентични, както и обстановките. Понякога обаче има някои общи трендове в тяхното държание. По-долу ще ви разкажем всичко за това по какъв начин манипулаторът работи и реагира, когато не получи това, което желае. Да вземат под внимание.

Характеристики на манипулативна персона

В даден миг от живота си може да сме били жертва на манипулатор. Някои от нас скоро може да го осъзнаят, само че други постоянно остават под въздействието на тези хора, които знаят по какъв начин да употребяват харизмата и уменията си за лична изгода. Да не приказваме, че някои хора също имат податливост да се оставят да бъдат манипулирани.

Въпреки че може да има разлики от един субект до различен в метода, по който са или се държат, манипулативните хора демонстрират някои или няколко от следните характерности:

  • Те са безскрупулни; нормално са цинични и не придават огромно значение на етичните правила, считайки, че задачата постоянно оправдава средствата, както би споделил Макиавели.
  • Поради тази причина те нямат нищо срещу да лъжат, стига да реализират задачите, които са си сложили.
  • Техният интерес е да се възползват освен от обстановки, само че и от други.
  • Те демонстрират малко емпатия във връзка с възприятията на другите хора; и когато го вършат, единствено се преструват, от интерес.
  • Те нормално не изпитват скрупули на съвестта или смирение за дейностите си.
  • Те са положителни с думите и може даже да наподобяват интелигентни, методични и рефлексивни.
  • Те имат способността да откриват слабостите в другите.
  • Те постоянно са водени от егоизъм и нарцисизъм, тъй че не е извънредно да обичат да се открояват или да бъдат избирани за водачи.

Как реагира манипулаторът, когато бъде оголен?

За благополучие, този вид хора не постоянно реализират задачите си. Тогава те могат да изгубят маската си на приветливи хора и да работят по различен метод. Нека да забележим по какъв начин реагира непокрит манипулатор в опит да си възвърне контрола.

Представя се за жертва

Когато забележи, че не съумява да повлияе на индивида, защото последният осъзнава същинското желание, манипулаторът може да промени метода си на държание и да поеме ролята на жертва, играейки безпомощния, с цел да се опита да играе на другия страстите на индивида.

Преструват се, че всичко е било неразбирателство

Друго отношение, което може да покаже открит манипулатор, е да се опита да отклони вниманието и да повярва, че всичко е било неразбирателство, може би артикул на въображението на другия човек, употребявайки добре познати изречения като: „ Не съм в положение да желая възползвайте се от някого ”.

Те омаловажават сериозността на въпроса   

Може би, когато няма различен избор, той/тя ще признае, че нещо, което прави, не е вярно, само че ще се опита да минимизира въздействието. „ Не е толкоз съществено, въпреки всичко доста хора го вършат “, наред с други изречения, направени за случая, с които ще се опитат да оправдаят държанието си.

Прибягват до прочувствено изнудване

В други случаи те няма да се откажат и ще се опитат да продължат в напъните си, само че с други средства. За да създадат това, те могат да се опитат да накарат манипулирания човек да се почувства отговорен, като че ли те са предизвикали всичко. С това съумяват да наподобяват добре и пред трета страна, може би бъдеща жертва.

Те експлодират

Манипулаторът може да избухне от яд или да се преструва, че го прави. След това се пробват да сплашат, даже насочат закани. По този метод те се стремят да завоюват малко време и пространство, да излязат от обстановката или да понижат част от жертвите си, към този момент не с машинация, а с принуждение.

Те заплашват да се самонаранят или даже да се самоубият

Ако се усеща доста притиснат, манипулаторът може да прибегне до последното средство: опасност за самоубийство; някои даже го пробват. Това е продължение на опита за прочувствено изнудване и ролята на жертва, само че с повече мощ.

Как работи манипулаторът: Те нападат самочувствието на другите хора

Въпреки че тяхната тактика за прочувствена операция нападна морала на жертвата всекидневно, когато бъдат разкрити, те постоянно нападат още по-силно в опит да намалят самочувствието на жертвата. В тези случаи те могат да прибягнат до тактики като омаловажаване, засегнатост, засегнатост или оскърбление, даже обществено.

Те въобще не реагират

Възможно е манипулаторът да е безразличен и да не реагира. Много от тях са се научили да управляват тялото и словесния си език, с цел да не демонстрират яд. По този метод това отношение може да способства за гореспоменатата концепция да се повярва, че е имало неточност. И тогава те ще продължат в напъните си, употребявайки всички оръжия за увещание.

Как да не станем жертва на операция

Да общуваш с човек, който се държи по описания метод, е комплицирано – и даже непрепоръчително. Въпреки това, защото знаете по какъв начин реагира непокрит манипулатор, би трябвало да действате, с цел да избегнете да бъдете или да продължите да бъдете жертва. Как можете да извършите това? Можете да вземете поради следните оферти:

Спазвай отдалеченост

Най-добрият метод да избегнете операция е да не поддържате връзка с манипулатори. Толкова е просто. Възможно е обаче този човек да е част от фамилната или работната среда. В този случай рекомендацията е контактът да се понижи до вероятния най-малко. И това включва обществените мрежи.

Поставете граници и бъдете дискретни

В същия дух би трябвало да поставите граници, даже с околните си хора. Ако не желаете да бъдете манипулирани, да вземем за пример със обстановки, които могат да ви.

смутят или да ви накарат да изглеждате зле, най-добре е да избягвате да разкривате информация за себе си или да давате отзиви за другите.

Бъдете твърди и решителни

След като поставите граници и кажете „ не “ на нещо, най-лошото нещо, което можете да извършите по-късно, е да се поддадете. Манипулаторът ще знае по какъв начин да разпознае слабото място, какво го е направило слаб, с цел да го употребява в идващото. И те ще го употребяват, с цел да убедят индивида. Така че, в случай че манипулаторът стане настойчив, по-добре е да преминете към преследването.

Знайте кой сте и какво имате

Ако знаете кой сте в действителност, на какво сте способни и какво можете и какво не можете да извършите, не би трябвало да позволявате да бъдете манипулирани, в случай че ви кажат нещо, което не е правилно. Например, един другар може да каже на различен женен мъж, че в случай че не излизат на напитки вечер, те потвърждават, че брачната половинка им ръководи живота им. Но в случай че един мъж знае, че има положителни връзки с жена, която го цени, той не би трябвало да се поддава на този тип машинация.

Работете върху страстите си

Всеки е уязвим в даден миг. Ако в миналото сте били манипулирани заради боязън или виновност, би трябвало да разпознаете тази страст, да работите върху нея и да се научите да я управлявате, тъй че да не се случва още веднъж и никой манипулатор да не може да ни управлява.

Източници

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР