Как да не станем жертви на трудов или друг вид

...
Как да не станем жертви на трудов или друг вид
Коментари Харесай

Опасните обяви за работа идват най-често от Фейсбук

Как да не станем жертви на трудов или различен тип трафик? Темата разяснява в ефира на БНР ръководителят на горещата линия за битка с трафика на хора на Фондация " А21 България ", който желае да остане неизвестен.

Много постоянно обявите звучат прекомерно добре, с цел да са истина. Например заплащането звучи прекалено високо. Не е доста мъчно да се уловят подправени разгласи за работа, само че хората в България са толкоз обезверени и имат потребност от приходи, че някак пропущат да видят знаците.

080020100 е номерът, на който може да се обадят, търсещите работа, с цел да им се помогне да ревизират съответна публикация. Работим гратис, хората могат да ни звънят непрекъснато.

В рамките на три работни дни вършим оценка на риска и изследване за лицето за контакт, компанията или посредническата организация и мястото за настаняване. Много постоянно се оказва, че подобен адрес не съществува.

Ако лицето има контракт, го преглеждаме. Правим всичко допустимо и на национално равнище, и в Европа най-често, тъй като офертите като че ли са най-много свързани със Западна Европа.

През последната година от осем тествани предложения за работа, седем се оказват рискови и подправени. Тези разгласи идват най-много от Facebook.

" Статистиката на горещата линия от предходната година демонстрира, че в 24% от случаите на трафик на хора всичко е почнало с подправена публикация за работа. Глобалната статистика сочи, че единствено 1% от жертвите на трафик в миналото ще бъдат избавени.

Жертви на трафик стават и мъже, и дами, и деца. Мъжете по-трудно си признават, че са уязвими, само че, когато става въпрос за трудова употреба, те са мощно уязвима група. "

" Експлоатацията на хора носи висока рентабилност и действително за тях има невисок риск. Жертвите на трафик са на ръба на оцеляването, те не получават нищо или напълно малко от това, което създават.

Живеят в ужасни условия. Много постоянно са жертви на брутално принуждение. Те нямат право на обикновени базови потребности и опция за придвижване, не могат да си тръгнат, когато изискат. Държат ги с лишаване на документите или са влезнали в дълг, който в никакъв случай няма да бъде изплатен. Случва се хора да седят с години в такава обстановка.

Когато подобен човек успее да се свърже с нас, ние организираме избавяне от тази обстановка, без значение дали е в Българи или в Европа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР