Как да не разбирам от компютри? Всеки един държавен служител

...
Как да не разбирам от компютри? Всеки един държавен служител
Коментари Харесай

Цитат на деня: Как да не разбирам от компютри, притежавам квалификацията ITcard

Как да не запознат съм компютри? Всеки един държавен чиновник би трябвало да има минимални равнища на техническа просветеност. Преминавала съм разнообразни образования, владея квалификацията ITcard.

С тези думи вицепремиерът Марияна Николова разяснява пред " Нова телевизия " назначението си за ръководител на Съвета по киберсигурност. Тя добави, че предлагането да поеме структурата ѝ било отправено персонално от премиера Бойко Борисов, като посочи, че това е станало на 19 август. Това е единствено ден след изявлението на съпредседателя на " Обединени патриоти " Валери Симеонов, че през септември може да има промени в ръководещата коалиция. Николова зае вицепремиерския пост точно от Симеонов, като преди този момент беше шеф на кабинета му.

" Назначението ми отпред на Съвета по киберсигурност няма връзка с изказвания на политически водачи. Тук става въпрос за отраслова отговорност и експертиза ", сподели още Николова.

Проверка на " Дневник " откри, че ITcard е повсеместен документ за компютърни умения. Сертификатът се получава след сполучливо прекосяване на тест, който се състои от свободно избираеми модули, които покриват най-често употребяваните офис приложения, употребявани в ежедневната работа - текстови редактори, таблици, презентации, интернет, в това число браузъри и разнообразни системи за ръководство на е-поща.

Марияна Николова добави още, че би трябвало да се изготви тактиката по киберсигурност, макар че Министерският съвет е приел такава още през юли 2016 година Какво сподели още тя вижте тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР