Как да направим малиново вино – през месец Юни и

...
Как да направим малиново вино – през месец Юни и
Коментари Харесай

Как да направим малиново вино и ползите от него

Как да създадем малиново вино – през месец Юни и Юли стартират да зреят малините. Те са извънредно ароматни, вкусни и неустоими плодове за дребни и огромни. Всеки ден в градината се появяват нови узрели червени плодчета и ние можем незабавно да си похапваме от тях.

Освен че са извънредно вкусни, те са и доста потребни. Сега е времето да създадем и един прелестен артикул от малините – малиновото вино . За задачата ни трябват добре узрели малини, вода и захар. И малко мурафет!

Съвет: Набирането на малините би трябвало да става в по-хладните часове от деня. Берем добре узрели и здрави малини. Болни, неузрели и презрели малини не употребяваме, тъй като ще скапват виното. За изработката на малиново вино не мием плодовете, тъй като няма да ферментират!

Как да създадем малиново вино – предписания

Рецепта 1:

  • Малини – 1 кг
  • Захар – 500 г
  • Вода – 1 л

Слагаме немитите малини в трилитров буркан и ги намачкваме на пюре (става доста лесно). Добавяме 300 г захар и 700 мл вода и разбъркваме доста добре, с цел да разтворим захарта. Потапяме единия завършек на дребна тръбичка в буркана с малиновата примес, а другият завършек на тръбичката слагаме в дребен буркан с вода (това се прави поради въглеродния двуокис). Затваряме буркана с капачка, на която авансово сме пробили дупка за тръбичката. Оставяме буркана на мрачно място, на стайна температура за към 10 дни.

След като минат десетте дни, прецеждаме течността и изстискваме малиновото пюре с тензух. Към прецеденият малинов сок прибавяме още 100 г захар, разтворена в 300 мл вода. Пак затваряме буркана с капачката и тръбичката за въглеродния двуокис и държим още 3 дни.

Добавяме последните 100 грама захар, като ги разтваряме добре. Оставяме за към 25-30 дни да премине бурната ферментация. Сега би трябвало да пресипем избистреното малиново вино в различен съд, като внимаваме да не прехвърлим от утайката. След към 30 дни ферментацията би трябвало да спре изцяло, само че за по-сигурно може да я прекратим, като прибавим към 200 мл водка. Пълним готовото малиново вино в бутилки и ги запечатваме добре.

Рецепта 2 – по какъв начин да създадем малиново вино

  • Малини – 5 кг
  • Захар – 3 кг
  • Вода – 5 л

Слагаме немитите малини в подобаващ стъклен буркан и ги намачкваме на пюре. От захарта и водата вършим захарен сироп , като завираме водата, прибавяме захарта и разбъркваме добре. Изсипваме добре охладения захарен сироп в стъкления съд, при малиновото пюре. Разбъркваме хубаво и затваряме доста добре съда с похлупак (капачка).

Малиновото вино ферментира към 4-5 дни. Изстискваме малиновото пюре с тензух и прецеждаме течността, като внимаваме да няма наслойка. Държим плодовото вино за още 3 дни на стайна температура, а по-късно го местим на хладно. Прецеждаме още веднъж, с цел да няма утайки, и го прехвърляме в бутилки, които пълним до горе, с цел да няма въздух. Затваряме бутилките хубаво и държим на мрачно и хладно.

Съвет: За по-добра ферментация, можем да прибавим по 10 г лимонтозу и 3 г нишадър на всеки литър малинова течност.

Как да съхраняваме малиновото вино

Малиновото вино става готово за пиянство 2-3 месеца след ферментация. Можем да го съхраним, като го държим на студено и мрачно място. Хладилникът също е подобаващ за положителното му предпазване. Бутилките би трябвало да пълним оптимално добре, с цел да няма малиновото вино досег до О2. Най-добре е да се употребява в границите на 1 година.

Ползите от малиновото вино

Тази ароматна напитка е ферментирал артикул и както всички ферментирали артикули съдържа доста потребни субстанции. Това плодово вино доста добре утолява жаждата и усъвършенства храносмилането.

Съдържа доста витамини от група Б, мед, желязо, манган, фолиева и силициева киселини, бета-ситостерол и други. Притежава антисклеротични свойства и подкрепя бременността. Предпазва от грип и настинки и е извънредно тонизираща напитка.

Как да използваме празните бутилки – хрумвания с бутилки от вино

Как да използваме празните бутилки от вино – чудите ли се от време на време защо бихте могли да употребявате празните бутилки от вино, които ви остават след пиянство? Сега ще ви дадем изобретателни хрумвания от вида „ направи си самичък “. Тези хрумвания ще вдъхновят вашата артистична страна, а и ще украсят незабавно всеки интериор или екстериор. Създаването…


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР