Как да намалите подуването на корема и газовете?Макар да не

...
Как да намалите подуването на корема и газовете?Макар да не
Коментари Харесай

Какви са последствията от задържането на газове?

Как да намалите подуването на корема и газовете?

Макар да не приказваме за това, отделянето на газове е нещо, което всички вършим по няколко пъти дневно. Дори и да можете да изпускате газовете си безшумно, към момента съществува опасността някой да усети какво сте създали. Всичко това значи, че от време на време задържането на газовете е по-добър избор от небрежното изпускане. Но има ли последици, когато решите да се въздържите? Това е въпросът за 1 милион лв., който всички си задаваме: Къде, по дяволите, отиват газовете, когато отказвате да ги пуснете? " Когато задържате газовете си, вие стягате мускулите на аналния сфинктер ", споделят специалистите, представени от.

И защото газовете няма къде да отидат, те остават в капан в стомашно-чревния тракт, най-малко краткотрайно. Но червата ви са една дълга тръба, което значи, че една част въздейства на друга. Така че газовете, които не са били освободени от ректума, могат да провокират нежелани признаци в други елементи на стомашно-чревния тракт. Ето какво споделят специалисти:

1. МОЖЕ ДА ПРЕДИЗВИКА ПОДУВАНЕ НА КОРЕМА

Ако в миналото сте се попречили да изпускате газове, може би сте забелязали, че коремът ви се е издул като балон. Подуването на корема се получава, когато червата ви се уголемяват с газ и заемат повече място в коремната празнина. В последна сметка това води до изпъкване на корема на открито.

2. МОЖЕ ДА ПРЕДИЗВИКА БОЛКА ИЛИ ДИСКОМФОРТ

Червата ви са тръба и могат да поберат несъмнено количество. Колкото повече се уголемява с газове, толкоз по-раздуто и неловко се усеща човек. При цялото това налягане, което се натрупва в тялото ви, не е изненадващо за какво отводът от изпускане може да провокира болки в корема.

3. МОЖЕ ДА СТИГНЕ ДО БЕЛИТЕ Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) ДРОБОВЕ

Вярвате или не, арестуваните от вас газове могат да си проправят път до белите ви дробове. „ Вярно е, че някои газове се всмукват през чревната стена в кръвния поток и в последна сметка могат да стигнат до белите дробове и да бъдат издишани ", споделят лекари в региона на гастроентерологията. Но умерено. Газовете, които се отделят през устата, нямат миризма, тъй че не се тормозете, че ще имате неприятен мирис.

4. МОЖЕ ДА ВЛОШИ ЗАПУШВАНЕТО НА ЧЕРВАТА

Отказа от отделянето на газове може да докара до проблеми при хора с редки, рискови положения като чревна непроходимост. Това да вземем за пример е обструкцията. Тя се получава, когато в храносмилателния тракт има задръстване, което пречи на прекосяването на храната или изпражненията през червата. Ако имате цялостна спънка, нищо не може да се придвижи напред. Но когато става въпрос за отчасти задръстване, газът към момента може да се движи през тръбата. И би било от решаващо значение да се разреши на този газ да премине. Това е по този начин, тъй като посредством задържането на газа можете да увеличите вътрекоремното налягане и да влошите разтягането, което даже може да докара до скъсване, споделят лекари.

КАК ДА НАМАЛИМ ГАЗОВЕТЕ?

ПРЕМАХНЕТЕ ФАКТОРИТЕ, КОИТО ПРЕДИЗВИКВАТ ГАЗОВЕ. Експерти предлагат да си водите дневник, с цел да следите кои храни провокират това деяние. За доста хора млечните артикули и глутенът провокират най-вече газове. Ако не съумеете да откриете виновниците, обърнете се към диетолог.

ЯЖТЕ БАВНО И ВНИМАТЕЛНО. Когато не бързате да дъвчете, предотвратявате несъразмерното усвояване на въздух. А по-малко въздух в червата значи по-малко газове.

НАМАЛЕТЕ ГАЗИРАНИТЕ НАПИТКИ. Газираните питиета съдържат мехурчета, които са цялостни с газ. Ако не се движите, червата ви не се движат, а колкото по-бавни са червата ви, толкоз повече непотребни газове могат да се натрупат. Физическата интензивност поддържа придвижването на нещата гладко и в вярната посока.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ съдебна експертиза С ГАСТРОЕНТЕРОЛОГ. Някои положения на стомашно-чревния тракт може да способстват за образуването на непотребни газове в червата ви. Обърнете се към експерт по стомашно-чревни болести, който може вярно да ви оцени, диагностицира и лекува.

КОЛКО ЛОШО Е НАИСТИНА ДА ЗАДЪРЖАТЕ ГАЗОВЕ СИ?

Когато се въздържите, в множеството случаи рисковете не са изключително съществени. Предимно ще изпитате краткотрайно отичане на корема и дискомфорт, които ще се разсее, откакто се освободите. Въпреки това задържането на газове не е прелестно. Макар че в кратковременен проект можете да заглушите някои звуци, рано или късно газовете би трябвало да излязат на открито.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР