Как да намалим сметките за ток в жегите?Няколко съвета ще

...
Как да намалим сметките за ток в жегите?Няколко съвета ще
Коментари Харесай

Как да намалим сметките за ток в жегите?


Как да понижим сметките за ток в жегите?Няколко съвета ще ви оказват помощ да потребявате рационално сила.

Традиционно през топлите летни месеци консумацията   на   електроенергия се усилва сензитивно. Въпреки стоплянето на времето, желателно e потребителите да не престават да наблюдават и интензивно да управляват потреблението на електрическа енергия в домовете си и през летния сезон.

Лятото със своите жеги води до включване на климатици, вентилатори, машини за лед, а това от своя страна носи и огромни сметки за ток. През по-горещите дни потреблението на електрическа енергия се усилва с близо 10%, в съпоставяне със междинното ползване за сезона, заради потреблението на климатични системи за изстудяване.

Що се отнася до избора на климатик, това е от голяма важност за положителната климатизация и разхода на електрическа енергия. Уредът би трябвало да е с подобаваща мощ според от спецификата на прилагане и помещението, за което ще се употребява. Пазарът предлага и системи с разнообразни характерности. Сплит системите са подобаващи за отопление и изстудяване на едно помещение.

Освен ползавен на климатик, което харчи много сила, има други разновидности, които ни оказва помощ да пестим сила през лятото. Използвайте щори денем, още по-добре е в случай че имате добра изолираност на прозорците. Двете неща дружно водят до икономисване на 15-20% сила.

Когато отсъствате от вкъщи, изключете уредите от електрическите контакти. По този метод може да се понижи непотребният разход на електрическа енергия.

Хладилникът би трябвало да се размразява постоянно, тъй като формираният в него лед покачва доста размера на разноските за ток /1 см лед доста усилва употребяваната от хладилника електроенергия/.

Поддържането на чиста решетката на гърба на хладилника обезпечава ефикасен въздухообмен. Замърсяването й може да докара до 30% завишаване на разхода на електрическа енергия.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР