Как да намалим консумацията на отопление с до 50%? Най-голям

...
Как да намалим консумацията на отопление с до 50%? Най-голям
Коментари Харесай

Как да намалим консумацията на отопление с до 50%?

Как да понижим потреблението на отопление с до 50%? Най-голям дял от хората, които не могат да отопляват домовете си, са регистрирани в България

С настъпването на студените дни доста хора се чудят по какъв начин да затоплят домовете си, като в същото време понижат разноските за отопление.

Едно от най-ефективните решения е да инвестирате в качествена изолираност на фасадата и покрива на къщата или жилището, поучават експертите.
Изолацията съгласно тях освен ще резервира топлината в дома,
само че и ще усили цената на парцела и доста ще понижи сметките ви за ток.

Според специалисти изолацията на фасадата и покрива може да понижи разхода на отопление с до 50%. Това значи, че инвестицията може да се изплати в границите на няколко години и тогава ще ви спести забележителна сума пари и сила. Изолацията също ще усъвършенства външния тип на дома и ще го защищити от външни въздействия.

През 2022 година 9,3% от популацията на Европейски Съюз е декларирало, че не може да отоплява дома си съответно. Спрямо 2021 година този дял се е нараснал с 2,4 процентни пункта.

Ситуацията е друга в страните от Европейски Съюз.

Най-голям дял от хората, които не могат да отопляват домовете си, са регистрирани  в България (22,5%),  Кипър (19,2 %), Гърция (18,7%), Литва и Португалия (и двете по 17,5%), Испания (17,1%) и Румъния ( 15,2%).

За разлика от тях Финландия с (1,4%), Люксембург (2,1%), Словения (2,6%), Австрия (2,7%), Чехия (2,9%), Швеция (3,3%) и Естония (3,4%) означават най-ниски дялове.

Още по тематиката:
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР