Как да караме по пясъка? Този въпрос сигурно е бил

...
Как да караме по пясъка? Този въпрос сигурно е бил
Коментари Харесай

Шест изпитани метода за шофиране по пясъка на плажа

Как да караме по пясъка? Този въпрос несъмнено е бил на дневен ред у мнозина измежду вас на фона на ежедневните вести за някой затънал джип на плажа, сниман с камера и станал национална вест. Сега ще ви срещнем с 6 метода и неща, които ще ви оказват помощ чудесно в тази обстановка.

Лято е и водачът го дърпа към морето. Но дано се научим да не засядаме на крайбрежния плаж.

При това със обстановката, в която водачът би трябвало да мине през пясък, той не се сблъска единствено на брега на водоема, а и по селски пътища.

Най-добре в пясъка се усеща автомобил със задвижване и на четирите колела, с необятни и рошави гуми, както и с мощен мотор с добър ресурс на системата за изстудяване.

Важно е тежестта на автомобила, а по-точно натиска върху грунта. Колкото по-малко тежи автомобила и колкото е по-голям диаметъра на гумата, толкоз по-добре той ще се придвижва из пясъка.

Впрочем и с автомобил с обикновено - предно или задно - задвижване може да се мине по пясъка, в случай че се съблюдават някои правила.

Да се мине по пясъка не е лесна задача. Затова и на превъзмогването на пясъчните дюни са основани цели паркове за развлечения.

Огромните пикапки със задвижване четири по четири освен могат да отидат до самата вода, само че и да се движат по самия борд на водоема.

Най-важното е водата да не попадне във въздухозаборника на мотора. Все отново тогава хидроударът е неминуем, а това ще докара до тежки последици във типа на главен ремонт на мотора или неговата подмяна.

Правила за придвижване по пясъка

В началото си представете, че пясъчният сектор на селския път стартира ненадейно. Повечето водачи ще се опитат да минат на скорост този сектор и това е вярно.

За да научите останалите тънкости на безаварийното шофиране по пясък, посетете auto.blitz.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР