Как да живеем по-добре? И достатъчно ли е просто да

...
Как да живеем по-добре? И достатъчно ли е просто да
Коментари Харесай

5 мерки на “Демократична България”, които ще подобрят икономическата среда*

Как да живеем по-добре? И задоволително ли е просто да имаме повече пари, с цел да се усещаме удовлетворени от живота? Както в доста други области от нашето всекидневие елементарни решения няма. Защото щастието и удовлетворението не се мери единствено в пари, а в качеството на живота ни като цяло. Това включва и положителното възнаграждение, само че и сигурните и безвредните условия на труд, удобната среда в обитаемоте места, чистия въздух и здравословна околна среда. 

“Демократична България ” е наясно с това, по тази причина има ясна стратегия по какъв начин българите да осъществят капацитета си, стопанската система да тръгне внезапно нагоре и да се доближат европейските приходи доста по-бързо. Тя обърна особено внимание на концепциите в програмата си, които да възродят стопанската система:

Спиране на кражбите и злоупотребите

Всяка година от неефективно консумиране на публични средства страната губи по към 10 милиарда лв.. Парите, раздадени по планове като “Турски поток ”, “Автомагистрали ”, поправки на язовири и свлачища, могат да бъдат разпределени по други пера, които доста да покачат качеството на живота на хората. От тези средства ще има и за постоянна индексация на пенсиите, и за увеличение на заплащането в основни държавни браншове. Това, дружно с другите ограничения, ще помогне до края на мандата да се усилят с 50% заплатите на държавните служащи от стратегически браншове като учители, спомагателен медицински личен състав в държавните лечебни заведения, обществени служащи и дейци на културата, с опция за в допълнение нарастване според от опциите на бюджета.

Подобряване на виталния стандарт на най-бедните 

За “Демократична България ” е безусловно недопустимо да има толкоз високи равнища на беднотия и генерации пенсионери да са принудени да живеят в бедност. Подобни феномени са присъщи по-скоро за третия свят, а не за страна от Европейския съюз. Затова предлагаме хората с най-ниски приходи - тези до 500 лева на месец, да не заплащат налог общ приход. Предлагаме да се сътвори специфичен фонд за преквалификация на безработни в специалности и действия с висока добавена стойност и надлежно с по-високо възнаграждение. При осъществяване на цялостната управническа стратегия на “Демократична България ” ще бъде допустимо увеличение на междинната пенсия до 1000 лева до края на мандата на ръководство.

Създаване на по-добри условия за дребния и междинния бизнес 

Разкритията към активността на Българската банка за развиване (ББР) единствено потвърдиха изнесените обстоятелства от десетки публицисти и водачите на “Демократична България ” през последните години. След към този момент подхванатите промени е нужна и законодателна смяна. Затова предвиждаме смяна в закона за ББР, като тя се трансформира в “банка на банките ” и се специализира в създаването на ограничения и стратегии за улеснение на достъпа на заем от микро, дребни и междинни компании, стартъп фирмите. Това ще помогне на дребните и междинни компании, които са гръбнакът на развитите стопанска система, да получават необходиматна поддръжка, да се развиват свободно и основават повече работни места. Съчетано с понижаване на административната тежест това ще разреши да се разкрие цялостния капацитет на българските бизнесмени.

Въвеждане на електронно управление 

Въвеждането на електронното ръководство е същинската гражданска война. Инициативата “Гишето си отива ” значи да се понижи административното задължение с най-малко 70%, а страната да е една апликация на телефона. Всяка стотинка ще бъде проследена и ще бъде още по-лесно парите в бюджета да бъдат изразходвани дейно. Когато всичко е проследимо, никой не може да подпъхва бележки и банкноти, нито пък да прави по-големи схеми. Бизнесът няма да се постанова да корумпира, хората ще имат доста повече свободно време без да се постанова да си го губят в осъществяване на ненужни административни услуги.

Реформа в правораздаването и регулаторите

Когато съдът и регулаторите работят дейно и третират всички жители и компании по идентичен метод, тогава бизнесът ще работи умерено, без с цел да бъде рекетиран,  заплашван и ограбван. А жителите ще си върнат чувството за правдивост. В дълготраен проект подобряването на средата и качеството на човешкия капитал ще спомогне за увеличение на качеството на стопанската система, а оттова и на повишение на приходите. При осъществяване на цялостната управническа стратегия на “Демократична България ” се чака до края на мандата междинната работна заплата да стигне 2400 лева на месец.

Пълната икономическа стратегия вижте ТУК:
 

*Публикацията е според контракт за осведомително обслужване за предизборна акция 2021 година Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР