Как да използвате вашата микровълнова печка, за да я поддържате

...
Как да използвате вашата микровълнова печка, за да я поддържате
Коментари Харесай

Хитри начини да почистим микровълновата печка

Как да употребявате вашата микровълнова печка, с цел да я поддържате чиста за дълго време, и по какъв начин бързо да почиствате вашата микровълнова фурна?

Съвременният живот с неговия ангажиран темп и непрекъсната претовареност е мъчно да си представим без микровълнова фурна. Тя ви разрешава бързо да подгрявате, размразявате и готвите храна. Както при всеки постоянно употребен домашен апарат, микровълновата печка би трябвало да се почиства постоянно, изключително от вътрешната страна. Петната от храна по вътрешните стени на уреда са освен грозни, само че и доста нездравословни. Топлината и влагата от нагрятата храна основават идеални условия за размножаване на бактериите, които могат да попаднат в храната и да навредят на здравето ни. Как можете да избегнете това?

Почистване с пара

Основната задача на всички известни способи за микровълново разчистване е да омекотят изсъхналите петна, тъй че да могат елементарно да се отмият от стените. Най-достъпният и безопасен вид е излагането на пара. Всичко, от което се нуждаете, е съд, безвреден за микровълнова печка, цялостен с елементарна вода. Просто го поставете във фурната и включете уреда с цялостна мощ за 5-10 минути. Изпарявайки се, водата ще навлажни и омекоти мръсотията, тогава ще бъде задоволително просто да ги избършете с мека забрадка. 

Разтвор оцет и вода

Ако елементарната пара не работи, пробвайте да употребявате разтвор с оцет и вода. Разредете към 50 ml оцет с 0,5 l вода. Киселината освен ще помогне за омекотяване на петната, само че и ще дезинфекцира микровълновата печка. Единственият минус на този способ е непрекъснатата миризма на оцет: ще би трябвало да проветрявате освен самата микровълнова печка, само че и цялата стая.

Лимонена киселина

Разредената във вода лимонена киселина има еднакъв резултат, само че без неприятна миризма. Вземете към чаша вода и прибавете 1-2 супени лъжици лимонена киселина към нея. Включете микровълновата за 10 минути и оставете изпаряващата се влага да свърши своето. По този метод можете даже да се отървете от мощно изсъхналите мазни петна.

Почистване с лимон

За да извършите вашата микровълнова печка освен чиста, само че и изпълнена с прелестен цитрусов мирис, поставете във водата вместо лимонена киселина нарязани и леко изцедени половинки лимон. След тази процедура, чистотата и свежестта на вашата микровълнова фурна са обезпечени.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР