Как да използвам пепелта в зеленчуковата градина? Тя е идеален

...
Как да използвам пепелта в зеленчуковата градина? Тя е идеален
Коментари Харесай

Ето за какво можем да използваме пепелта в градината

Как да употребявам пепелта в зеленчуковата градина? Тя е съвършен органично -минерален тор, с който можете да правите както кореново, по този начин и листно поддържане. Когато торите растения с пепел, би трябвало да имате поради потребностите на вашите зелени домашни любимци.

Не се предлага смесването на пепел с органични и амонячни торове, с цел да се избегнат загубите на амоняк, както и с водоразтворими фосфорни торове - пепелта понижава усвояването на фосфатите от растенията.

•             С инфузията на пепел (като стимулатор на растежа) може да се наквасен всички семена преди засаждане. 3 с.л. пепел се сипва в 1 литър вода за една седмица, като понякога се разклаща, с цел да се разтворят частиците отмерено. Прецедената инфузия се долива с вода 1: 3 преди да се употребява.

•             Разтвор на сапунена пепел (4 супени лъжици пепел + 2 супени лъжици вода, по-късно прибавете 1/3 от парче сапун за пране, разтопен в 2 литра топла вода), пръскайте градинските растения, с цел да ги предпазите от молци, акари, мухи и гъсеници.

•             Картофените грудки се напудрят с прахуляк от пепел преди саденето (1 кг на 30 кг грудки) и по време на разделянето им се поръсват разфасовки от месести коренища на цъфтящи растения. Сухата пепел се разпръсква тъкмо под растенията, в случай че охлювите ги изпреварят - безгръбначните нормално отхвърлят да се движат по подобен „ килим “. Растенията, повредени от бяло и сиво изгниване, брашнеста мана също могат да бъдат на прахуляк с пепел като отбрана.

Как да разберем, че растенията се нуждаят от пепел

Зеле и пепел

Трите съществени потребни съставния елемент на пепелта са калций, калий и магнезий. Използването на пепел в градината е целесъобразно единствено при положение на липса на тези субстанции в почвата, защото остатъкът тор, нанесен без мярка, може да навреди на растенията.
 Ето какво да извършите, с цел да няма бурени в градината ви Ето какво да извършите, с цел да няма бурени в градината ви
Ето няколко потребни съвета против плевелите в градината: 1. Покрийте земята с катранена хартия или черен нетъкан плат Основната същнос...

Пепел за зеленчуковата градина

Пепелта е подобаваща за съвсем всички култивиран растения, само че най-препоръчително е да се наторяват с нея такива култури като:

 

•             картофи,

•             тютюн,
 Как да засадим и отгледаме колонни ябълкови дървета в градината си Как да засадим и отгледаме колонни ябълкови дървета в градината си
Всеки желае да има разнообразни и забавни насаждения в градината си. Едно такова и несъмнено потребно е колонното ябълково дърво. В идващ...

•             бобови растения,

•             елда,

През есента насипете пепелта върху площта, готова за засаждане на лук и копър (до две чаши прахуляк на 1 кв. М) - по този метод ще отбраните тези култури от вероятно гниене на корените, тъй като пепелта усилва пропускливостта на въздуха и влагата на почвата.

През пролетта, подготвяйки се за засаждане на картофи, при изкопаване на мястото, прибавете пепел в размер на 1 чаша на 1 квадратен метър, или при засаждане прибавете до 2 супени лъжици към всеки корен - пепел, смесена със земя. При първото мятане през вегетационния интервал сложете 1-2 с.л. пепел под храста.

Под тиквички, краставици и тикви прибавете 1 чаша пепел на 1 квадратен метър за копаене и към 1 супена лъжица във всяка дупка при засаждане

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР