Как да изберете правилната високодоходна спестовна сметка

...
Наличието на надеждна и ефективна стратегия за спестяване е една
Коментари Харесай

Наличието на надеждна и ефективна стратегия за спестяване е една от най-важните части на вашия финансов план. Освен това има много полезни инструменти, които могат да ви помогнат да останете в крак с тази стратегия, от приложения за бюджетиране до автоматизиране на спестяванията, което прави по-лесно от всякога постигането на паричните ви цели.

Но един от най-мощните инструменти на ваше разположение е спестовна сметка с висока доходност. Тези сметки — предлагани от големи банки, кредитни съюзи и онлайн финансови институции — идват с по-добри лихвени проценти от традиционните спестовни сметки, което помага на парите ви да растат по-бързо с времето. И тъй като Фед повиши лихвите през последната година, за да се опита да смекчи инфлацията, много високодоходни спестовни сметки вече предлагат отлична възвръщаемост на вашите пари.

Въпреки това, с толкова много налични опции за високодоходни спестовни сметки , изборът на правилната високодоходна спестовна сметка изисква внимателно обмисляне.

Научете повече за най-добрите опции за спестовни сметки, които са на ваше разположение сега.

Как да изберете правилната високодоходна спестовна сметка

Ако сте претоварени от опциите за високодоходни спестовни сметки, ето как можете да стесните избора, за да намерите правилния за вас.

Сравнете ставките

Основната причина да изберете висок -доходната спестовна сметка е по-високият лихвен процент, който предлага в сравнение с обикновените спестовни сметки. Колкото по-висок е лихвеният процент, толкова повече парите ви ще растат с течение на времето.

В момента има множество високодоходни спестовни сметки, предлагащи ставки от 4,5% или по-високи. Редовните спестовни сметки, от друга страна, предлагат средна ставка от само 0,42%.

Като се има предвид колко могат да варират лихвените проценти, важно е да проучите сметки и да сравните лихвените проценти в различни финансови институции, за да намерите най-добрия наличен за вас. Онлайн банките и кредитните съюзи обикновено предлагат по-добри тарифи поради по-ниските си оперативни разходи, така че не забравяйте да разгледате какво предлагат тези финансови институции заедно с това, което могат да предоставят големите банки.

Не пропускайте! Разгледайте опциите за вашата спестовна сметка точно сега.

Помислете за таксите и изискванията за минимално салдо

Въпреки че високодоходните спестовни сметки обикновено имат по-малко такси в сравнение с други типове сметки, все пак е важно да прегледате структурата на таксите. Някои акаунти може да начисляват такси за поддръжка, прекомерни такси за теглене или такси за падане под минимален баланс.

Изберете сметка с минимални такси, особено ако тепърва започвате да спестявате. Има много опции за сметка с ниска или без такса с висока доходност, от които да избирате.

И също така трябва да сте сигурни, че можете да изпълните всички минимални такси за депозит или други изисквания за сметка, преди да вземете решение. В противен случай това може да доведе до скъпа грешка.

Погледнете достъпността и удобството на акаунта

Докато стеснявате опциите, помислете колко достъпен и удобен е акаунтът за вашите нужди. Онлайн банките често предлагат по-високи печалби поради по-ниските си режийни разходи, но ако предпочитате лично банкиране, потърсете местни кредитни съюзи или физически банки, предлагащи конкурентни лихви.

Също така се уверете, че акаунтът е снабден с удобни за потребителя функции за онлайн и мобилно банкиране, за да управлявате лесно средствата си.

Уверете се, че акаунтът е застрахован

По-рано това година, поредица от банкови фалити показаха ясно колко важна е застраховката на сметката за вашите пари. Докато търсите спестовна сметка с висока доходност, уверете се, че финансовата институция, предлагаща сметката, е подкрепена от Федералната корпорация за гарантиране на депозитите (FDIC) или Националната администрация на кредитния съюз (NCUA).

Тази застраховка защитава вашите средства до определен лимит ($250 000 на вложител, на сметка). Това застрахователно покритие не само защитава вашите пари; също така осигурява спокойствие — дори във времена на финансова нестабилност.

Разберете всички ограничения на акаунта

Някои високодоходни спестовни сметки могат да идват с определени ограничения, като лимит на брой транзакции или тегления, които можете да направите на месец. Не забравяйте да разберете тези ограничения и да прецените дали са в съответствие с вашите навици за спестяване.

Ако имате нужда от повече гъвкавост, потърсете акаунти с по-високи лимити за транзакции или без никакви лимити. Това ще ви спести от главоболието, което може да дойде с тези видове ограничения на сметката — и може също така да ви спести от излишни такси, ако трябва да правите повече от определения брой транзакции на месец.

Помислете за всякакви допълнителни предимства

Някои високодоходни спестовни сметки предлагат допълнителни предимства, като възстановяване на такси за банкомат, свързани разплащателни сметки или инструменти, които да ви помогнат да проследявате целите си за спестяване. Въпреки че те не трябва да са единствената основа за вашето решение, те могат да добавят стойност към цялостното ви банково изживяване — така че помислете за всички допълнителни предимства, които може да получите, докато стеснявате опциите.

Долната линия

Изборът на правилната високодоходна спестовна сметка може да има положително въздействие върху вашите финанси. Чрез внимателно оценяване на лихвените проценти, таксите, достъпността и други важни фактори, можете да вземете информирано решение, което е в съответствие с целите ви за спестяване.

Не забравяйте, че крайната цел е да защитите трудно спечелените си пари, като същевременно им позволите да растат стабилно с течение на времето. Като предприемете стъпки, за да сте сигурни, че сте избрали правилния акаунт, ще бъдете на път да увеличите максимално своя потенциал за спестявания.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР