Как да инвестирате в условията на повишен шанс за рецесия?

...
Как да инвестирате в условията на повишен шанс за рецесия?
Коментари Харесай

Всички гледат към златото, но защо среброто също е добра инвестиция в момента

Как да инвестирате в изискванията на нараснал късмет за криза? Какво би трябвало да извършите с парите си, с цел да ги съхранявате в сигурност и да виждате по какъв начин те порастват в миг, когато най-вече се нуждаете от това? Това е въпрос, който всеки вложител си задава изключително в актуалната влошаваща се икономическа среда.

Гледайки към моделите на историята, наподобява, че има един тип търговия, която има наклонност да се показва доста добре за всички, които са задоволително наблюдателни да я виждат и задоволително смели да я приложат.

Скъпоценните метали се считат за " остров на избавление " в сложни моменти.

Скъпоценните метали, по-специално златото и среброто, са едни от най-древните форми на съвсем общоприети пари. По някаква причина, хората наподобява приписват някаква метафизична стойност на тези два лъскави детайла.

Важно е вложителите да одобряват тази елементарна аксиома, тъй като това води по натурален път до извода, че златото и среброто, тези от дълго време признати показа за пари, не са неприятни разновидности, в случай че търсите място за " паркиране " на активите си по време на криза.

Финансистът Джон Полсън, който се изстреля на върха на славата през 2007 година, откакто купените от него суапове за несъблюдение по ипотечни заеми донесоха цяло положение за компанията му и над 4 милиарда $ в персоналната му сметка, направи още няколко милиарда $ няколко години по-късно, с помощта на благородните метали. Полсън направи още 5 милиарда $ през 2010 година, когато възвръщаемостта му беше подсилена от залозите му върху злато, съвсем удвоили своята стойност от 2008-ма година.

Той направи това посредством средства, налични за самостоятелните дребни вложители, най-много с акции на водещия златен индексен фонд SPDR Gold Shares.

Използвайте съотношението злато-сребро

Инвеститорите в стойност като Уорън Бъфет, нормално са разочаровани от вложения като злато, защото това не подхожда на тяхната изпитана рамка за разбор на справедливата стойност на един актив.

Бъфет назовава това " присъща стойност " и е направил десетки милиарди долари, като го схваща по-добре от всеки различен на Земята. Златото няма пиедестал. Бъфет не може да знае каква е вътрешната му стойност, тъй че той не допира метала.

За благополучие, има един индикатор, който с огромен триумф подсказва на вложителите по кое време един от двата съществени благородни метала е надценен, или недооценен. Това е съотношението злато-сребро (Gold/Silver), което е просто цената на златото за унция, разграничена на цената за унция сребро.

Разглеждайки цените на златото по отношение на цените на среброто през последните над 100 години, това съответствие е към 50-1 и се счита за " обикновено ". Наистина, това съответствие се колебае съществено в кратковременен проект, заради най-различни аргументи. Но то може да ви дава повече информация в какво би трябвало да инвестирате по време на криза.

Купете сребро, в случай че съотношението злато-сребро в миг на криза е високо

Никоя капиталова тактика, която дава обещание огромна възвръщаемост не работи всякога на 100%, само че с цел да разберете по какъв начин да употребявате съотношението злато-сребро можем да се обърнем към историята и по-точно към интервала от 1971 година насам (когато Съединени американски щати се отхвърля от златния стандарт, според който доларите в послание са подкпрепени от злато), съгласно изданието USNews. И по-конкретно към петте случая в този интервал, когато съотношението злато сребро надвишава 80.

Четири от петте пъти, когато това съответствие се е повишавало над посочената граница, е имало доста добра опция да се купува сребро на атрактивни цени.

Първият път е бил през 1990-та година и продължава повече от три години. За повторно съотношението още веднъж минава 80 през 2003-та година, а вложителите закупили сребро са били възнаградени с рентабилност от 390% за пет години.

Следва рецесията от 2008-ма година, а през ноември съотношението злато сребро още веднъж минава границата от 80. Търпеливите вложители осъществят рентабилност от 350% от вложения в сребро, като през април на 2011-та година, съотношението към този момент е едвам 31.

Предпоследния път, когато обсъжданото съответствие минава границата от 80 е било през март на 2016-та година. Търсенето на краткосрочна тактика, би било най-удачния вид тогава, откакто за четири месеца съотношението се намалява до 66, а среброто носи на вложителите облага от 30%.

Що се отнася до петия път, когато съотношението злато-сребро мина границата от 80, това е към момента продължаваща обстановка. Най-убедителният вид би бил Съединени американски щати да изпадне в криза и съотношението да остане нараснало, считат специалистите от USNews.

Инвеститорите от всички групи могат да получат експозиция към подценявания метал посредством сребърни ETF-и, най-големият от които е iShares Silver Trust (SLV). Следващият най-хубав вид са общоприетите акции на Aberdeen ETF (SIVR), чието съответствие на разноските от 0.3% е по-малко от 0.5% такси за SLV.

Тъй като цената на среброто постоянно пада по-бързо, в сравнение с цената на златото, а рецесиите нормално предизвикват краткосрочни спадове на цените на благородните метали още при настъпването им, при всяка от последните три рецесии съотношението G/S се усилва първоначално.

Използване на ахилесовата пета на среброто във ваша изгода

Рецесиите са неприятна вест. Десет години след последната, милиони американци към момента живеят под равнището на беднотия, неравенството при благосъстоянието е отвън надзор, а наемите, разноските за жилище, медицинските сметки и студентските заеми вършат живота като цяло на практика недосегаем.

От по-светлата страна, в случай че скоро има криза, евентуално днешното към този момент нараснало съответствие злато-сребро ще продължи да нараства - до равнища от 90, или 100. Именно там, в този миг на исторически огромно противоречие, вложителите могат да обмислят да купуват сребро и да дефинират какъв брой дълго са подготвени да чакат, какъв тип възвръщаемост търсят и какъв риск са склонни да поемат.

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на активи. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР