Как да действат учители и директори, когато дете попадне в

...
Как да действат учители и директори, когато дете попадне в
Коментари Харесай

Как да действат учители и директори, когато дете попадне в риск?

Как да работят учители и шефове, когато дете попадне в риск - това ще бъде написано в система за протекция на детето в риск , защото сега има доста написани неща в тази посока, само че липсва конкретиката, към която се стреми организацията. Това разгласи ръководителят на Държавна организация за протекция на детето (ДАЗД) доктор Елеонора Лилова . Предложението е на организацията, която през днешния ден провежда районна среща с дирекция „ Образование “ на Столичната община, Регионалното ръководство на образованието (РИО)-София-град, обществените служби и органите на Министерство на вътрешните работи.
 
„ Следващата стъпка е да разпишем една система за протекция, всички да знаят по кое време и по какъв начин да постъпим, къде и към кого да се обърнем когато имаме другите типове обстановки на дете в риск. Документът ще разпише точните стъпки, които всяка една институция би трябвало да предприеме в другите типове опасности и ще регламентира по какъв начин учители и шефовете да се оправят с всички типове обстановки на децата в риск. Това е крайната ни цел - да реализираме цялостна съгласуваност през разписването на система, която да бъде регламентирана в правилниците или различен тип документи “, изясни Лилова. Тя добави, че в създаването на системата за протекция ще почерпят опит от Британския съвет.
 БГНЕС
Тя съобщи, че ангажимент на институциите е да обезпечат безвредна , сигурна и подкрепяща среда както за децата, по този начин и на работещите в тях. Лилова акцентира, че е належащо да се заложи и на предварителната защита в детските градини и учебни заведения . За задачата учителите би трябвало да бъдат задоволително чувствителни, за да могат да виждат в случай че едно дете има проблем. В подобен случай би трябвало да подхващат превантивни ограничения, а не да чакат казусът да ескалира.
 БГНЕС-->
На срещата участва и началникът на Регионалното ръководство на образованието-София-град доктор Ваня Кастрева. Тя подчертава, че политиките са сполучливи когато те са координирани и в една посока. „ Ние се опитваме да обединим хората и политиките, а не всяка институция да работи сама за себе си. Ако нещата не се случват безусловно координирано и в една посока, то не може да бъде дейно “, съобщи Кастрева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР