Как да бъдат спасени гладни коали, които са застрашени от

...
Как да бъдат спасени гладни коали, които са застрашени от
Коментари Харесай

Коали в Австралия са хранени с капсули, съдържащи фекалии

Как да бъдат избавени гладни коали, които са застрашени от изгубването на естествения им хабитат и обичаната им храна? Отговорът на този въпрос е като привикнат да се хранят с фекалии, съобщи Франс прес.

Австралийски учени предиздвикали коали да се хранят с фекалии под формата на капсули, с цел да трансформират микробната флора в червата им. Това разрешило тези торбести да се хранят с листа от повече типове евкалиптови дървета.

Ръководителката на екипа Микаела Блайтън от Института по химия и молекулярни науки към университета на Куинсланд разясни, че била подтикната към осъществяване на сходно проучване, откакто установила значимо понижаване на коалите в щата Виктория.

"През 2013 година популацията им бе огромна и това ги накара да се хранят с листа от всевъзможни дървета от желания от тях тип ", сподели тя.

Смъртността измежду коалите обаче достигнала тревожните 70 % поради глада вследствие на изгубването на листата от желаните от тях дървета. Повечето коали не се пробвали да се хранят с листа от различен тип евкалиптови дървета, с цел да оцелеят.

"Аз и сътрудника ми Бен Мур от Западния университет в Сидни се запитахме дали микробите в червата на коалите не лимитират типовете дървета, с чиито листа тези симпатични животинки се хранят. И дали хранителният им режим не може да включва фекалии ", означи Блайтън.

Учените предиздвикали коали да обхванат капсули, съдържащи фекалии от други торбести, които са привикнали да се хранят с листа от друг тип евкалиптови дървета. Капсулите трансформирали микробиома у коалите. В резултат животинките почнали да се хранят с листа от втори тип евкалиптови дървета, който в началото са пренебрегвали.

Резултатите от проучването са оповестени в Animal Microbiome.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР