Как Борисов отиграва протестите и задава ли се нова зима,

...
Как Борисов отиграва протестите и задава ли се нова зима,
Коментари Харесай

Борисов пак с грешен ход - пусна Цветанов да го спасява от протестите

Как Борисов отиграва митингите и задава ли се нова зима, като онази през 2013-та? Много евентуално. Само че този път още по-тежка, тъй като даже огромната горделивост на премиера - алхимичната връзка му връзка с народа, стартира да дава на късо.
В предходните си два мандата Борисов имаше извънреден инстикт и може би даже гений в оправянето с гражданско неодобрение. Почти нямаше случай, в който да не вземе отношение към разнообразни брожения. Понякога даже даваше заден ход. Това се знаеше и му носеше точки. Посланието бе: ГЕРБ не е като Българска социалистическа партия, ония правеха каквото си желаят, в този момент и ГЕРБ вършат каквото решат, само че в случай че настъпят някоя мина деликатно викат сапьор-популизма на помощ и гледат да потушат напрежението.
С времето обаче този инстикт залиня. Властта обгърна Борисов и той стартира да работи с изключителни закъснения. В първия си кабинет Борисов щеше да махне Московски доста по-рано и нямаше да чака ужаса край Своге. Щеше да принуди Фандъкова да анулира 1.60 за билетчето, въпреки и угрижен поради орязването на доходи. Нямаше по какъв начин да не изслуша майките на деца с увреждания още в първата седмица, вместо да ги чака да стачкуват цяло лято и цяло есен. После надали щеше да резервира Симеонов и да разреши патриотите да му извиват ръцете. Помните ли коя беше обичаната имитация на премиера години наред? " Нося си оставката в джоба ". Това ненапълно вършеше работа, правеше положително усещане. Станишев и Орешарски в никакъв случай не си носеха оставките в джоба - ето пък най-накрая един, който е подготвен да подава оставки. Разбира се, по-досетливите се сещаха, че това е техника по основаване на имидж, чиято цел е декларацията за жертвоготовност да анулира същинските жертви и да не си подадеш оставката таман тъй като си уверил добросъвестно, че може да го направиш. Но все беше нещо.
Какво направи досега Борисов във връзка с митингите против високите цени на горивата и високите налози за колите? Пусна Цветанов и Владислав Горанов да приказват, а това е безразсъден ход. Нима мисли, че тъкмо Цветанов и Горанов са фигурите, които могат да укротят митингите? Цветанов бързо изрече най-грешното нещо в подобен миг. На конференцията споделил: " Гражданите би трябвало да изберат - безпорядък или непоклатимост ". Познайте какво ще изберат жителите. Те мислят тъкмо по схемата на Цветанов, само че с противоположен знак. За тях ръководството е безпорядък, а митингът непоклатимост.

Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР