Как белина? Белината разяжда и няма как да се третира

...
Как белина? Белината разяжда и няма как да се третира
Коментари Харесай

Експерт разкри истината за любимо ястие на българите, за което се твърди, че ни трови

Как белина? Белината разяжда и няма по какъв начин да се третира пилешко месо с нея. Не съм чувал и за сапун. Това съобщи Денислав, който прави дюнери, в ефира на Нова тв.

"Тези, турските медии, очевидно, са огромни сапуни ", прави още извод Денислав.

По думите му заведенията у нас се управляват от БАБХ и сходно нещо няма по какъв начин да се допусне. От БАБХ допълват, че при инспекциите и в предприятията, и в заведенията за публично хранене, се обръща изключително внимание на произхода на суровината, метода на предпазване, периодите на валидност и нужната документи.

"След 12 часа, в случай че месото не е употребявано - то се бракува. Дори шишовете си ги вършим ние. На тях има единствено пилешко месо от бут и марината ", изясни още той.

Дни по-рано ръководителят на Международната федерация на дюнерджиите Мехмет Мерджан сигнализира за шокиращи случаи при дюнерите. Сред нередностите в бранша той показва потреблението на лой, предопределена за сапун, както и негодно пилешко, което се третира с белина, написа вестник "Тюркие ".

От Международната федерация на дюнерджиите обявиха още, че даже месото да е почнало да се скапва, то отново стигало до шиша. Особено, когато ставало дума за пилешко.

Повечето дюнерджии пък взимали тъкмо такова месо от борсата, тъй като било на половин цена. И цитират сектора, че евтините дюнери съсипвали промишлеността с нелоялна конкуренция. И че с цел да е ниска цената, в тях слагали до 40% животинска лой.

В трактовките въпросната животинска мехлем е показана като суровина за произвеждане на сапуни. Не се загатва обаче, че и до през днешния ден бабите ни варят сапуни и готвят със свинска мехлем.

Родният държавен надзор изрично не е засичал сходна процедура. От огромна верига за продажба на дюнери обявиха, че в случай че след 18 часа на шиша към момента има месо, то се бракува, а не се промива с белина.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР