Как бамбукът може да спаси света от екологична криза?

...
Бамбукови алтернативи на пластмасовите изделия, които можете да използвате ежедневноС
Коментари Харесай

Бамбукови алтернативи на пластмасовите изделия, които можете да използвате ежедневно

С по-голямата ангажираност на света в опазването на екологията по земята все повече компании и потребители търсят екологични алтернативи на пластмасата. Бамбукът е едно такова откритие, което се превърна в любима суровина за много производители, насочени към еко производство. Този материал е предпочитан, заради неговата устойчивост, хигиеничност поради антибактериалните му свойства и невзискателност към поддръжката.

При това бамбукът има отличен натурален вид, който придава и на продуктите, направени от него. Нещо повече, за разлика от общоприетото схващане, че бамбукът не е дърво, а трева и е едно от най-бързо растящите растения в света, следователно е лесно възобновим природен ресурс.

Най-хубавото е, че бамбуковите продукти навлязоха широко и на българския пазар, така че българският потребител може да се възползва от тези екологични алтернативи и не само да се радва на всичките им предимства, но и да съдейства за опазване на околната среда.

Можете да прибавите следните 10 продукта от бамбук към дома си и да ги използвате ежедневно.

Бамбукови четки за зъби

Всяка бамбукова четка за зъби за разлика от пластмасовите идва директно от природата. Тъй като четките за зъби трябва да се сменят на всеки 3-4 месеца, можете да си представите колко пластмасови отпадъци биха спестили бамбуковите четки за зъби, което ги прави отличен екологичен избор.

Ако се чудите откъде да намерите бамбукови четки за зъби за цялото семейство на намалени цени, разгледайте най-новата дм брошура.

Бамбукова кана

Това е отлична алтернатива на пластмасовите кани за вода, които с времето започват да зеленясват или почерняват от натрупването на бактерии. Тъй като бамбукът като материал отблъсква микроби и бактерии, това почерняване и мухлясване ще бъде избегнато и вие ще се радвате на хигиеничен и висококачествен естествен продукт. Със сигурност бамбуковата кана ще се превърне в любимия ви съд за вода, сокове, вино и др.

Бамбукова купа за салати

Светът все по-уверено поема пътя на завръщане към старото – във времето преди употребата на пластмаса, когато дядовците ни и бабите ни имаха дървени прибори и ядяха от дървени купи. Тази бамбукова купа за салати е завръщане към миналото. С нея ще внесете повече природа в кухнята, а и определено салатата ще ви се стори по-вкусна, отколкото поднесена в пластмасова купа.

Бамбукова чаша

Бамбуковата чаша е нов хит на българския пазар. С правилната грижа ще можете да й се радвате за 4 години. Тя не бива да се поставя в микровълнова печка. Чашата ще поддържа чая ви топъл по-дълго време от хартиената или керамичната чаша. Можете спокойно да дадете на детето си да ползва такава еко чаша, тъй като в нея няма фталати, химикали, ВРА или други опасни вещества. Нещо повече, след като вече остарее, тя няма да замърсява природата, тъй като е биоразградима и се превръща в компост.

Бамбукова дъска за рязане

Бамбукът е материал, който не се деформира или надрасква, не образува пукнатини и отблъсква мръсотията, затова е идеален за изработването на дъски за рязане. Както и обикновените дървени дъски, бамбуковите дъски за рязане могат да се използват и от двете страни. За да удължите живота на този продукт, почиствайте след рязане с топла вода и я окачете да изсъхне.

Бамбукови прибори за хранене

Бамбуковите прибори за хранене са не само отлична алтернатива на пластмасовите прибори за еднократна употреба – те могат да се използват и в ежедневието, а децата ви ще са очаровани да се хранят с тях. Те са леки и лесно преносими, затова можете да ги взимате с вас на пикник, на пътувания и др.

Бамбукова четка за коса

Пластмасовите четки за коса с метални зъбчета не само нараняват скалпа, но и наелектризират космите на косата. За разлика от тях бамбуковата четка за коса не скубе, а нежно разплита, без да наелектризира косата. Тя предлага отлична грижа за здравето на косата.

Бамбуков комплект за бръснене

Младежите започват грижата за брадата още от 15-16-годишна възраст, която продължава цял живот. Самобръсначките траят около 3 месеца или дори по-малко, което означава, стотици килограми пластмасови отпадъци за няколко десетилетия. Чудесна алтернатива на пластмасовите комплекти за бръснене са комплектите за поддръжка на брадата от бамбук. При това ще можете да ги ползвате поне 10 години. Те са атрактивен и оригинален подарък.

Бамбукови сламки

Децата ви обичат да пият чай или сок от сламки? Знаете ли, че средната продължителност на употреба на една сламка е 4 минути? После я хвърляме, тъй като е невъзможно да се почиства от замърсявания – като нектар или сок, останали по нея - и тя замърсява околната среда. Бамбуковите сламки имат доста по-дълъг живот, тъй като лесно се почистват и можете да ги използвате многократно. А при това са биоразградими и се превръщат в пръст, след като се изхвърлят.

Бамбукова хавлиена кърпа

Предимствата на бамбуковата хавлиена кърпа са многобройни. Такива кърпи абсорбират много повече вода от обикновените, по-бързо съхнат и същевременно не позволяват на бактериите да се размножават в тъканите им. Те са изключително подходящи за хора с чувствителна кожа, с алергии и за малки деца. При това те ви предоставят мекота и комфорт, които по нищо не отстъпват на останалите хавлиени кърпи.

Надяваме се да сме ви убедили да замените част от ежедневните си продукти с тези екологични алтернативи и да вземете участие в опазването на планетата за по-добро бъдеще на нашите деца.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР