Как България се бори с демографската криза коментира Георги Ангелов,

...
Как България се бори с демографската криза коментира Георги Ангелов,
Коментари Харесай

Ангелов, икономист: Заплатите обърнаха демографската катастрофа

Как България се бори с демографската рецесия разяснява Георги Ангелов, старши икономист, “Отворено общество ” в студиото на „ Твоят ден ” по NOVA NEWS

 „ Много добре си спомняме по какъв начин преди 20-30 години в България икономическата съсипия и ниските заплати доведоха до спад на раждаемостта и растеж на миграцията ”, сподели Ангелов.

„ Сега заплатите започнаха да порастват с по-добри темпове, даже задминаха инфлацията ”, добави той. По думите му през последното тримесечие се случва „ наваксване на последните две години ”.

Според Ангелов други фактори също оказват въздействие.

„ Социалната инфраструктура не е усъвършенствана, само че дефицитът на фрагменти също ще накара бизнеса да вдигне заплатите ”, означи икономистът.

„ Тази година се чака действително повишение на покупателната дарба, което също ще помогне и на демографията ”, сподели още той.

„ За да има деца, би трябвало да има ясли, детски градини и педиатри ”, съобщи Ангелов. Той също означи, че политическата непоклатимост е основна за обръщането на отрицателната демографската наклонност.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР