КАИРО (АП) — Възстановеният изграден от САЩ кей край бреговете

...
КАИРО (АП) — Възстановеният изграден от САЩ кей край бреговете
Коментари Харесай

Служител на СЗО казва, че изграденият от САЩ кей в Газа не е достатъчен за доставяне на помощ на палестинците

КАИРО (АП) — Възстановеният построен от Съединени американски щати пристан край крайбрежията на линията Газа не може да достави на палестинците съвсем равнище на помощ, от която се нуждаят, сподели в понеделник ръководителят на района на Източното Средиземноморие на Световната здравна организация.

Д-р. Ханан Балки направи забележките, откакто армията на Съединени американски щати още веднъж стартира да доставя помощ през плаващия пристан, откакто той беше отстранен за повторно заради бурно море.

„ Кейът се подпря малко, само че не е за мащабът, нужен за всяко въображение “, сподели Балхи в изявление за Асошиейтед прес. „ Така че би трябвало да наблегнем на сухопътните направления, с цел да подсигуряваме сумата, количеството и успеваемостта. “

Организацията споделя, че откогато Израел е почнал наземната си интервенция в Рафа, доставката на помощ е намаляла с 67%, с над 50 камиона на СЗО, блокирани от египетската страна на пресичането към южния град. Междувременно единствено три камиона бяха позволени в Газа през Граничен контролно-пропусквателен пункт Керем Шалом.

Израел твърди, че е доп...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР