Каховската ВЕЦ на река Днепър е била взривена от руските

...
Каховската ВЕЦ на река Днепър е била взривена от руските
Коментари Харесай

Опасност от щети и жертви: Взривена е част от язовирната стена на Нова Каховка“ при Каховската ВЕЦ в Украйна

Каховската Водноелектрическа централа на река Днепър е била взривена от съветските войски, заяви украинското Оперативно командване „ Юг “ в формалната си Фейсбук страница, оповестява БНР. 

„ Каховската Водноелектрическа централа е взривена от съветските окупационни сили. В момента се дефинират мащабите на разрушенията, скоростта и размера на водата, евентуалните региони на наводнения. Всички служби работят. Ситуацията се следи “, се споделя в известието.

" Руската войска извърши следващия терористичен акт ", съобщи във видеоклип в Телеграм Александър Прокудин, назначен от Украйна началник на военната администрация на Херсонска област, представен от Си Ен Ен. „ Тя е взривила водноелектрическата централа " Каховка ". Водата ще доближи сериозно равнище след пет часа. Започнала е евакуация в рисковата зона ".

" Всички служби работят ", добави Прокудин и прикани жителите по източния бряг на река Днепър " неотложно да изоставен рисковите региони ".

Според украинските управляващи " водата ще доближи сериозни нива до пет часа “. Високопоставен чиновник, назначен от Русия в окупираната южна Украйна, призна, че „ нощни удари “ са разрушили елементи от язовирната стена на " Нова Каховка “.

Рухването на стената на бент. „ Нова Каховка “ в Украйна не съставлява никаква „ сериозна заплаха “ за Запорожката АЕЦ, заяви ТАСС, като се базира на представител на назначените от Русия управляващи в Запорожка област.

Междувременно ТАСС заяви, като се базира на службите за реакция при изключителни обстановки, че от разрушаването на язовирната стена ще бъдат наранени към 80 селища.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР