Кафявите мечки на остров Кодиак в Аляска предпочитат да ядат

...
Кафявите мечки на остров Кодиак в Аляска предпочитат да ядат
Коментари Харесай

Кафявите мечки в Аляска стават вегетарианци

Кафявите мечки на остров Кодиак в Аляска избират да ядат плодове вместо сьомга, откакто поради високите температури тази година обичаният им бъз узря по-рано, заяви в. " Индипендънт ". Мечките изяждат до 75% от сьомгата, която плува в реките, с цел да хвърли хайвера си до края на август. След като този богат източник на сила привърши, животните стартират да ядат бъз. Той нормално узрява в края на август и началото на септември. Заради световното стопляне обаче сезонът на бъза в Аляска стартира още в средата на юли.
След като имат избор, животните се насочват към плодовете. Вегетарианското им желание има и различен резултат – понижава смъртността измежду сьомгата, оповестява bTV.

Учените от университетите на Орегон и Монтана и други американски институции означават, че промените в климата трансформират виталния цикъл на организми по цялата планета.

Предишно проучване да вземем за пример откри, че мигриращи животни като елените идват в обичайните региони за паша дълго откакто растенията са се разлистили и към този момент са с по-ниска хранителна стойност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР