Кафето се заражда като напитка в Етиопия около 9 век,

...
Кафето се заражда като напитка в Етиопия около 9 век,
Коментари Харесай

Нещата, които със сигурност не знаете за кафето

Кафето се заражда като напитка в Етиопия към 9 век, когато локалните следят забавно събитие. Козите, които пасат избират растението, а то от своя страна ги тонизира по непредвиден метод. Хората следили това тяхно държание и почнали обработката му за свои цели.

Карл II не разрешава кафето в Англия, тъй като смята, че хората се събирали, с цел да заговорничат против него.
Магическата мощ на кафето: Kак въздейства на силата и биополето
Кафето е една от най-противоречивите питиета в света. Едни теърдят, че е потребно, а други го назовават нездравословно. Време е да разберем по какъв начин се...
Прочети повече
Самата дума кафе значи вино от зърно. Днес кафето идва основно от Африка и Бразилия, а единственото място в Америка, където се създава е на Хавайските острови.

За приготвянето на безкофеиново кафе се употребяват много химикали, които са нездравословни за човешкия организъм. Специалисти предлагат потреблението на по-малко на брой кофеинови кафета, в сравнение с приема на безкофеиново такова. След процеса по добиване на кофеина, той постоянно се продава на корпорации като Кока-Кола, които го купуват на по-ниска цена и го употребяват в своите питиета.

Пестим ли от кафе?

Днес кафето е най-популярната напитка в света и най-големият международен разход. Изчислено е, че средностатистическият американец харчи приблизително по 20$ седмично за напитката, което прави малко над 1000$ годишно.
Разберете по какъв начин сами да си гледате на КАФЕ
В тази публикация ще ви разкрием какво в действителност означат другите фигурки, които се появяват в чашата за кафе, откакто го изпиете. Изобр...
Прочети повече
А на 1-ви октомври, Япония отбелязва ден на кафето като празник.

Ритуалът на кафето:

Кафето бързо се трансформира в пристрастяващ обред. Хора споделят, че не могат да се разсънят без него заран, а в някои култури е цялостен обред. В Ирландия са създали комбинацията от уиски и кафе – ирландско кафе; в Гърция старите господа се събират на по чаша, с цел да играят табла и да разискват хрумвания и възгледи; В Европа и Съединени американски щати сме традиционализирали излизането „ на по кафе “, което ни носи съгласуваност и топли моменти дружно.
Защо възрастните би трябвало да пият кафе – отгoворът ще ви изненада
Учени от университета Едит Коуен (Австралия) организираха изследване, което сподели, че потреблението на кафе има капацитет да понижи когнити...
Прочети повече
Италианското еспресо е пай шот черно кафе, което те употребяват като диджестив сред храненията. Те вземат с горделивост приготвянето на тази напитка и постоянно гледат несериозно на пиещите кафе с мляко и захар.

Може ли тази пристрастеност да ни убие?

Разбира се, че да. Всичко, с което прекаляваме може да се окаже пагубно за нас. Ако изпиете повече от 100 чаши кафе за ден, това може да провокира инфаркт или натравяне.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР