Кафето, съдържащо подправки - като канела, кардамон или черен пипер

...
Кафето, съдържащо подправки - като канела, кардамон или черен пипер
Коментари Харесай

Добавете тази съставка към кафето си, за да намалите лошия холестерол

Кафето, съдържащо подправки - като канела, кардамон или черен пипер - може да бъде потребно по разнообразни аргументи.

Кафе с канела - защо е потребно

Обяснявайки за какво пиенето на кафе с канела е потребно, специалистите означават пред изданието: " Добавената канела освен усъвършенства усета на кафето, само че и има позитивен резултат върху здравето, като понижава равнището на " неприятния “ холестерол и оказва помощ на тялото да контролира по-добре равнищата на кръвната захар и да се оправи по-бързо с възпалението ", съобщава порталът The Healh Site, представен от actualno.com.

Кафето с канела облекчава признаците на простуда и успокоява болното гърло. Неговият резултат върху тялото се характеризира с редица потребни свойства:

- Подобрява се работата на сърдечно-съдовата система.

- Напитката е най-хубавата предварителна защита против артериално задръстване.

- Укрепва се имунната система.

- Регулират се равнищата на кръвната захар и се отстрани появяването на " инсулинови съмнения “.

- Мозъчната активност се подтиква, концентрацията се покачва.

- Черният дроб се пречиства.

- Производството на серотонин се усилва, което усъвършенства настроението и облекчава депресията.

- Премахва неприятния мирис.

- Храносмилането се възстановява.

- Облекчава зъбобол или главоболие.

Друг вид за здравословно кафе е с добавка на кардамон. Тази добавка ще усъвършенства усета на напитката и ще обезпечи на тялото минерали, значими за дейното кръвообращение и положителното храносмилане. Към кофеиновата напитка може да добавите и индийско орехче. Тази напитка ще ви помогне да се справите по-добре с рутинния стрес, да устоите на апатията и неприятното въодушевление. Що се отнася до лютия пипер, прибавянето му към кафето също усъвършенства усета на напитката, само че също по този начин има удобен резултат върху когнитивните функционалности. Този резултат се обезпечава от съдържащото се в него вещество капсаицин, деен герой против възпалителните процеси. С какво друго е добре да се пие кафе? С лимон - прибавянето му ускорява действието на кофеин хлорогеновата киселина, която оказва помощ за намаление на кръвното налягане. Освен това лимонът е богат на нарирутин, който оказва помощ за попречване на хрема и кихане. С какао - тази напитка доставя на организма доста антиоксиданти и има позитивен резултат върху положението на кръвоносните съдове. С джинджифил - с тази добавка кафето се трансформира в добра поддръжка за имунната система в сезона на настинки и други инфекции. С мента - можете да добавите две капки дестилат от масло от мента към вашето кафе. Това ви оказва помощ да не се чувствате отпаднали в средата на деня. 

Важно: Информацията е предоставена за справочни цели. Консултирайте се със експерт за противопоказания и странични резултати и никога не се самолекувайте. При първи признаци на заболяване се консултирайте с доктор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР