Кафето е полезно и в малки количества се препоръчва дори

...
Кафето е полезно и в малки количества се препоръчва дори
Коментари Харесай

Как да пием кафе, така че да носи ползи за здравето: 3 правила

Кафето е потребно и в дребни количества се предлага даже и за тежко заболели, съгласно Зухра Павлова, специалист и ендокринолог. Д-р Павлова показа за три правила , които феновете на кафето би трябвало да съблюдават, с цел да носи изгоди, а не вреди.



1. Не пийте кафе по време на хранене
Кафето, като кофеинова и съдържаща танини напитка, свързва огромно количество хранителни субстанции, предотвратявайки усвояването им от храната. Основно желязо, калций и магнезий. Всъщност кафето обеднява вашата диета. Ако обичате да пиете кафе, правете го не по-рано от час след хранене.

2. Не повече от 1-2 чаши дневно
В този случай в действителност ще бъде потребно. Кафето несъмнено води до пристрастяване. И даже не толкоз на кофеина, а на чувството за жизненост, което дава. Но колкото повече се уморяваме, толкоз повече ни се желае кафе. А остатъкът от кофеин предизвика нараснала раздразнителност , тревога и утежнява съня. Прекомерната консумация на кафе също понижава количеството калций в кръвта. Това подтиква синтеза на паратироиден хормон (произвеждан от паращитовидните жлези), което може да докара до увеличаване на паращитовидните жлези и понижаване на костната компактност. А това е рискът от развиване на остеопороза и хормонални нарушавания.

3. Изберете единствено черно, не със захар и мляко
Ако обичате кафе, не чисто, само че постоянно със захар или сироп или хапка бонбони, тогава всичко това доста усилва наличието на калории , което значи, че рискът от инсулинова устойчивост и вследствие на това развиване на диабет при бъдещето пораства.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР