Кафето е не само предлог за среща с любими хора,

...
Кафето е не само предлог за среща с любими хора,
Коментари Харесай

5 неподозирани ползи за здравето и красотата от употребата на кафе

Кафето е освен претекст за среща с обичани хора, то е асистент за поддържане на хубостта на кожата и косата и защищава от редица болести. Ободряващата напитка усъвършенства концентрацията, работоспособността, изостря мисълта, грижи се за стягане, тонизиране и оформяне на фигурата. В козметичната промишленост и СПА центровете кафето заема челно място измежду съставките за ритуали за хубост. Кои са обаче тези 5 изгоди от използването на кафето, за които не подозираме?
1. Кафето защищава от стареене. Чували ли сте някой да споделя, че пие кафето си студено срещу бръчки? Всъщност кафето в действителност оказва помощ да държите фините линии надалеч от лицето си, само че това няма нищо общо с температурата му. Кафето е мощен антиоксидант,  който се бори със свободните радикали, с което защищава клетките от прибързано стареене. Неслучайно една от съставките на чудодейната анти-ейдж козметика е точно кофеинът.
 12 късметчета с кафето за през днешния ден, 8 март 12 късметчета с кафето за през днешния ден, 8 март
На този ден, прелестен и трогателен, нежните създания отпиват от утринното си кафе и са в тръпнещо очакване да схванат какво животът е...
2. Кафето вталява фигурата. Тук роля изиграва не вътрешният банкет на кофеин, а използването му под формата на антицелулитни кремове и гелове. То е отличен асистент за гладка кожа без портокалов тип. Утайката от кафето може да употребявате за ексфолиране и масажиране на кожата преди душ. Така тя ще е освежена, прочистена, стегната и актуализирана. Кофеинът дехидратира клетките. Приложен в козметични артикули, той понижава появяването на портокалова кожа с до 20%. Полезен е и при тъмни кръгове и отоци към очите точно поради отводняващите си свойства. Прилагането на кафе върху кожата – наслойка от него или като част от козметичен артикул – усъвършенства кръвообращението, покачва равнищата на ензими, изгарящи мазнините, и има липолитичен резултат.
3. Кафето пази от нездравословните УВ лъчи. Това свойство на кофеина още веднъж е обвързвано с мощните му антиоксидантни въздействия. Приемът на кафе пази клетките от нездравословните слънчеви лъчи и подкрепя възобновяване на повредените в резултат на дълго безразсъдно и незащитено излагане на голата кожа под парещото слънце
4. Кафето понижава риска от формиране на някои типове тумори и защищава от развиване на Алцхаймер. Според някои изследвания приемът на 5 питиета, съдържащи кофеин, на ден защищава чудесно от рак на устната празнина, дебелото черво, гърдата и мозъка, както и от Алцхаймер. Болестта се предизвиква от наслагване на амилоидния белтък, който  кофеинът понижава на половина. Д-р Арендаш, провел проучване по тематиката в Центъра за проучване на заболяването на Алцхаймер във Флорида, смята, че кофеинът може даже да бъде употребен в основаването на дейно лекарство за страдащите от това заболяване.
5. Кафето се бори с възпаленията. Акнето, розацеята и куп други неприятни кожни проблеми и заболявания, причиняващи загрозяващи козметични недостатъци, могат да бъдат профилактирани и излекувани с използването на кафе. Приемът на ободряващата напитка понижава възпаленията в тялото, в това число кожните, с което способства за здравето на организма и хубостта на кожата и косата.
 Ето кои хора НИКОГА не би трябвало да пият кафе Ето кои хора НИКОГА не би трябвало да пият кафе
Страдащите от мигрена би трябвало пият по-малко от две чаши кафе дневно, с цел да предотвратят усилването на главоболието. До подобен извод са до...
Все отново имайте поради, че несъразмерната консумация на кафе и кофеинови питиета може да има мощно възбуждащо влияние върху нервната система, както и е непрепоръчителна за избрани болести – сърдечно-съдови проблеми, високо кръвно налягане, някои неврологични премеждия и други, заради което приемайте вътрешно чудодейната течност с мярка, на драго сърце и в добра компания.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР