Кафето е любима напитка на милиони хора по света. Тя

...
Кафето е любима напитка на милиони хора по света. Тя
Коментари Харесай

Еспресо или с филтър: Кой тип кафе е по-полезен за здравето?

Кафето е обичана напитка на милиони хора по света. Тя обаче може да оказва друг резултат върху здравето ни според от метода, по който я подготвяме. Сега, с помощта на науката, ново проучване, оповестено в European Journal of Preventative Cardiology, разкрива коя чаша кафе е по-полезна за здравето. Еспресото или тази, приготвена с филтър.

И спечелилият е… филтрираното кафе. Ето за какво.

Според 20-годишното изследване, в което са взели присъединяване общо 508 747 души на възраст от 20 до 79 години, умерената приложимост на филтрирано кафе понижава риска от гибел от сърдечно-съдови болести. По време на проучването учените взимат поради и фактори като тютюнопушене, тегло, физическа интензивност, кръвно налягане и холестерол.

Най-ниската смъртност измежду участниците в проучването беше измежду тези, които пиеха от една до четири чаши филтрирано кафе дневно. „ Странно е, че пиенето на такова кафе е даже по-полезно, в сравнение с изцяло да се откажете от напитката. Използването на филтрирано кафе понижава риска от гибел с 15% по каквато и да е причина спрямо хората, които въобще не пият кафе “, се споделя в изследването. Авторите на откривателите акцентират, че техните открития не потвърждават, че кафето спомага за възстановяване на здравето, само че допускат, че позитивните резултати са свързани с обстоятелството, че кафето е богато на антиоксиданти.

По-рано специалистите обявиха, че разпространяването на ковид в няколко страни в Южна Америка може да докара до стопански проблеми, по-специално до дефицит на кафе в света.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР