Кафето е една от най-популярните сутрешни напитки. То ободрява благодарение

...
Кафето е една от най-популярните сутрешни напитки. То ободрява благодарение
Коментари Харесай

Ако пиете кафе редовно, трябва да си набавяте този витамин

Кафето е една от най-популярните утринни питиета. То ободрява с помощта на кофеина, който се съдържа в него и оказва помощ да стартираме деня заредени с сила.

Наскоро учените откриха, че потреблението на кофеин може да докара до недостиг на значим витамин в организма. Резултатите от изследването са оповестени в уеб страницата на Националната здравна библиотека на Съединени американски щати.
 5 странични резултата, които може да усетите, в случай че прекалите с кофеина 5 странични резултата, които може да усетите, в случай че прекалите с кофеина
Предозирането с кофеин е доста елементарно. Той се намира освен в известното по целия свят кафе, само че и в доста други питиета, които консуми...

В случая те потвърждават връзката сред използването на кофеин и недостига на витамин D, който е главен проблем с международен мащаб.

В хода на учените проучват данните от повече от 13 хиляди възрастни.

В последна сметка те стигат до заключението, че колкото по-голямо е количеството употребяван кофеин, толкоз по-голяма е вероятността от появяването на недостиг на витамин D. Но в тази ситуация са нужни спомагателни проучвания, с цел да се откри причинно-следствената връзка.

Витамин D се създава в организма при директно излагане на ултравиолетови лъчи. Ето за какво рискът от неговия дефицит се усилва през зимата. Възможно е дефицитът му да се компенсира освен благодарение на добавки, само че и посредством смяна в диетата.
 Ако все по-често ви се случва това, то значи прекалявате с КАФЕТО Ако все по-често ви се случва това, то значи прекалявате с КАФЕТО
Кафето е измежду обичаните питиета на мъже и дами. Тази горчива течност ни кара да се привързваме към нея, да я обичаме, а даже от време на време и...

Експертите са безапелационни, че най-много феновете на кафето би трябвало постоянно да изследват равнищата си витамин Д и при установяването на недостиг да поправят диетата си и да стартират банкет на съответната добавка, предписана от експерт. 

Важно: Статията е с осведомителен темперамент и информацията в нея не може да се употребява за слагане на диагноза и назначение на лекуване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР