Кафето е една от най-популярните освежителни напитки в света. Учените

...
Кафето е една от най-популярните освежителни напитки в света. Учените
Коментари Харесай

Невероятната полза от кафето за бъбреците

Кафето е една от най-популярните освежителни питиета в света. Учените, че то може да предотврати заболяване, което визира 15% от популацията на Земята.

Според проучване,, повече от половин милион души годишно се озовават в болница поради бъбречнокаменна болест. Установено е, че постоянната приложимост на кафе минимизира вероятността от формиране на камъни в бъбреците. Било открито, че единствено една чашка дневно снижава риска от развиване на сходно положение с 40%.
 Невероятен домакински лек за бъбреци! Невероятен домакински лек за бъбреци!
Проблемите с бъбреците могат да бъдат същински призрачен сън и да ни изтормозят свиреп.  Те също по този начин не са безвредни и могат да навсякъде...

В научната работа са оценени данните за здравето на съвсем 572 000 участници от Обединеното кралство и Финландия. „ Нашите резултати безапелационно свидетелстват, че постоянната приложимост на кафе снижава риска от формиране на камъни в бъбреците “, споделя ръководителят на проучването Сузана Ларсън.

От позиция на учените резултатът може да се изясни с няколко аргументи. Първо, кофеинът има диуретичен резултат върху аденозиновите рецептори, намиращи се в бъбреците. Второ, както е посочено в обявата, той може да понижи адхезията на кристали калциев оксалат върху апикалната повърхнина на епителните кафези на бъбречните каналчета. „ Други биоактивни съединения в безкофеиновото кафе, като тригонелин, също могат да имат сходни защитни резултати като кофеина “, се отбелязва в проучването.

Учените обаче означават, че са нужни спомагателни проучвания на тази тематика, защото няколко предходни разработки са показали, че кафето може да увеличи риска от формиране на камъни. Това може да е обвързвано с неточна информация и рискови фактори, изясняват специалистите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР