Кафето е една от най-желаните сутрешни напитки. Повечето от нас

...
Кафето е една от най-желаните сутрешни напитки. Повечето от нас
Коментари Харесай

4 ситуации, в които НИКОГА да не пиете кафе – отговорът ще ви шокира

Кафето е една от най-желаните утринни питиета. Повечето от нас незабавно, щом отворят очите си, бързат да си подготвят чаша със мощно и ароматно кафе, което да изпият на огромни глътки.
Кофеиновата напитка ни кара да се усещаме доста по-свежи и тонизирани. Невъзможно е да си представим живота без нея.
Съществуват обаче 4 обстановки, в които не е целесъобразно да пиете кафе. Мнозина ще се изненадат като схванат кои в действителност са те. Затова няма да се бавим, а бързо ще ги споделим с вас.
Ето ги и тях:
Рано заран, откакто станете от сън
Повечето от феновете на кафето считат, че с помощта на него рано заран се зареждат с сила. Истината е, че то напълно няма принос за това.

След като се събудим сутринта в 6, да вземем за пример, равнищата на хормона на напрежението кортизол са най-високи. Дори да пропуснем чашата с кафе, ние ще сме също толкоз свежи и енергични, каквито сме откакто си приемем кофеиновата доза.
Това в действителност е една от аргументите експертите да поучават първото кафе да одобряваме след 10 часа сутринта.
Когато извънредно доста ни се спи
Ако е станало следобедно време и не можете повече да държите очите си отворени, най-добре дремнете за 15 -20 минути, вместо това да се дрогирате с кафе. Не мислете, че то ще ви освежи. Единственият лек против умората неведнъж се оказва сънят и нищо друго.
Никога не пийте кафето си незабавно, откакто сте го приготвили
 Вижте какво кафе би трябвало да пиете съгласно зодията си Вижте какво кафе би трябвало да пиете съгласно зодията си
Ако сте фен на кафето или просто желаете да научите какво кафе харесва избран човек, астролозите дават отговор на този въпрос. Е...

Това може да усили риска от рак на хранопровода. Обикновено горчивата напитка, приготвена в керамична чаша, се нуждае от 5 минути отмора, преди да отпиете първата глътка.
Когато изпитвате мощна тревога
Не е целесъобразно да приемате кофеинови питиета, в случай че имате податливост към мощна тревога. Те могат още повече да възбудят нервната ви система и да ви накарат да се чувствате уязвими и раздразнителни.
Пийте кафето си с приятност, само че както и когато би трябвало!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР