Кафето е една от напитките, които пием всеки ден, за

...
Кафето е една от напитките, които пием всеки ден, за
Коментари Харесай

Кофеинът и как ни се отразява

Кафето е една от напитките, които пием всеки ден, с цел да се усещаме по-бодри, и с цел да имаме повече хъс за работа. Но съгласно проучване на американски учени се оказва, че 50% от употребявания от нас кофеин губи резултата си за пет-шест часа.

А както означават и от Helthline, кофеинът прави доста повече от това просто да ни държи будни. Ето какво тъкмо се случва с тялото и мозъка ни след неговия банкет.

Кофеинът визира доста елементи на тялото и то по друг метод. Рано заран освен оказва помощ да се събудим, само че и усъвършенства настроението ни, прави ни по-фокусирани и понижава апетита. Насърчава мозъка да създава два естествени стимуланта - допамин и глутамин, които пък ни вършат по-щастливи и понижават риска от меланхолия.

Кофеинът изпраща сигнал към мозъка, който подтиква адреналиновите жлези. Това пък ни прави доста по-емоционални и раздразнителни.

Ако е в умерени дози, краткотрайно покачва кръвното налягане, само че не и толкоз, че да има последици върху крепко тяло.

Кофеинът усилва и равнищата на киселинност в стомаха, което нерядко води до образуването на киселини. Може да усъвършенства паметта при някои хора, като има максимален резултати при тези, които не са развили привързаност към него. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР