Кафето е двойно по-евтино в бакалията, но има някакво разумно

...
Кафето е двойно по-евтино в бакалията, но има някакво разумно
Коментари Харесай

Клиент показа огромната ножица в цените на квартален магазин, Кауфланд и Лидл

Кафето е двойно по-евтино в бакалията, само че има някакво рационално пояснение

Клиент сподели фрапантната разлика в цените на квартален магазин и хипермаркетите „ Кауфланд “ и „ Лидл “. Той ползва три фотоси – на кафе, които се оказват два пъти по-евтини в бакалията.

Според някои продуктите са изкупени на промоция преди време от притежателя на въпросния магазин. Други обаче считат, че огромните вериги голословно поддържат високи цени и надуват инфлацията.

„ Веригите имат бърз оборот на стоките и в тази ситуация това са най- настоящите и високи цени на кафето, което са получили преди 2 дни или дори ще получат след 15 примерно. Т. е. цените от време на време се подвигат авансово преди приемане на по-скъпата стока. Докато в кварталния магазин заредил един или два стека от по 12 или 24 кафета още през октомври си ги продава на цени от предходната година. По същата логичност може в някое забутано село да се откри на още по-ниска цена! Това е хипотетично единствено една от аргументите, която може да докара до такава разлика “, стимулира се работещ в този отрасъл.

" Крайно време е да се разбере, че в кварталния магазин е по-евтино да пазаруваш и даже да е на същата цена отново е по-добре да го купиш от там. Не пътуваш с колата и не харчиш за гориво, не си купуваш ненужни неща подлъгвайки се от промоционалната цена, не взимаш в по-големи количества, тъй като ще спестиш 15%, а най-после ще го изхвърлиш огромна част от него и така нататък ", счита различен консуматор.
 Цените в квартален магазин в Бургас  Това са цените в един от огромните хипермаркети   А това е кафето в различен хипермаркет
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР