Кафето, а следователно и кофеинът, е най-популярният стимулант в света.

...
Кафето, а следователно и кофеинът, е най-популярният стимулант в света.
Коментари Харесай

Прекомерната употреба на кофеин води до преждевременна смърт и язва

Кафето, а затова и кофеинът, е най-популярният стимулант в света. Голяма част от популацията на света, в това число и децата, употребяват кофеин най-малко един път на ден.

Проучванията демонстрират, че дребни количества от него оказват помощ на хората да запазят силата си, да бъдат по-енергични и даже оказват помощ за детоксикацията на черния дроб.

Прекомерната консумация обаче прави тази извънредно известна напитка рискова, твърди турският " En Son Haber ".

Проучванията демонстрират, че мъжете, които пият 250 мл кафе повече от четири пъти на ден, са по-застрашени от преждевременна гибел. Кофеинът на прахуляк и таблетките, употребявани за разнообразни цели, могат да бъдат рискови за здравето, защото съдържат огромни количества от веществото и могат да доставят това количество в организма за малко време.

Енергийните питиета, съдържащи кофеин, нормално са прекомерно сладки, което ни подтиква да ги консумираме доста бързо. Ето за какво, с цел да избегнете предозиране с кофеин, би трябвало изцяло да елиминирате такива питиета, както и добавки и таблетки, съдържащи високи равнища на веществото.

Една от заплахите, които крие кофеинът, е, че той усилва притока на кръв към бъбреците и уголемява кръвоносните съдове.

Експертите го считат за диуретик и нормално предлагат на пациентите с проблеми с салдото на течности да заобикалят или да понижат потреблението на артикули, съдържащи кофеин и други сходни субстанции, съдържащи метилксантини.

Пиенето на питиета с кофеин на празен корем може да бъде рисково и да има последствия като храносмилателни проблеми и стомашни конвулсии. Това е по този начин, тъй като кофеинът провокира стесняване на мускулите на стомашно-чревния тракт, което води до попадане на авансово усвоена храна непосредствено в червата.

Освен това кофеинът прави стомаха по-податлив на нараснала киселинност, което може да предизвика язви. Избягвайте да пиете питиета с кофеин на празен корем, с цел да избегнете коремни болки.

Тези, които рядко пият кофеин и имат високо кръвно налягане, може да са по-склонни да изпитат скок на кръвното налягане няколко часа след пиянство на кафе. Повишаването на кръвното налягане, породено от кофеина, подтиква сърдечносъдовата система и усилва риска от проблеми като сърцетуптене. Затова е значимо хората с високо кръвно налягане да се съветват със експерт, преди да одобряват кофеин.

Така че общият консенсус е, че кофеинът е безопасен, само че в случай че се приема в несъразмерни количества, може да докара до проблеми. Спирането на кофеина обаче би трябвало да бъде последователно, с цел да се избегнат признаци като главоболие, замаяност и меланхолия.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР